Deze voorstellingen gaan in reprise

Binnenkort in reprise

Deze voorstellingen gaan in reprise

Ook al zijn we het huidige theaterseizoen aan het afronden, zijn wij al druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Ook in het aankomende seizoen zullen er voorstellingen zijn die al bekend zijn bij ons; de reprise voorstellingen. In dit artikel hebben we alle voorstellingen die aankomend seizoen weer in het theater te zien zijn. Zo weet jij precies wat er vanaf september 2024 te zien is.  
Welke voorstellingen gaan in reprise? 

Er zijn genoeg nieuwe artiesten en voorstellingen om van te genieten in het nieuwe seizoen, maar er zijn ook eerdere voorstellingen die in het volgende seizoen verder gaan. Deze voorstellingen gaan in de reprise, wat betekent dat ze opnieuw opgevoerd worden, vaak door het succes van de voorstellingen in het vorige seizoen. Het is natuurlijk ontzettend leuk om een voorstelling uit te breiden en mogelijk nog meer mensen de kans geven om de voorstelling mee te maken. En oude favorieten kan je nooit fout meegaan, iets over ‘’never change a winning team’’. Maar welke voorstellingen gaan in de reprise?  

Het seizoen van content creators

Social media is er niet alleen voor vermaak, maar ook kunnen de gebruikers hiervan een hele hoop leren. Althans, dat weten middelbare scholieren die wiskunde hebben als geen ander. Menno Lagerwey komt weer terug met Math with Menno.

Menno kan je kennen van zijn YouTube kanaal met 158.000 abonnees en zijn tour waar hij leerlingen wiskunde examentrainingen geeft. Afgelopen seizoen ging Menno het theater in om de leerlingen met alle kennis te voorzien om een voldoende te halen voor het wiskunde eindexamen. Ook in het aankomende seizoen zal Menno weer klaar staan in de theaters om de leerlingen een handje te helpen.  

Het seizoen van dans

Dans kan mensen samen verbinden, maar in het geval wat wij noemen kan dans ook de mens met techniek verbinden. Another kind of blue staat bekend om het gebruik van technologie, en wat het betekent voor mensen, in dans. Zij komen dit seizoen terug met Digital Twin. Een voorstelling die de tussenruimte van de fysieke en digitale wereld bekijkt en ziet hoe die zich tot elkaar verhouden.  

Het seizoen van muziek

Zoals we in ons artikel over nieuwe artiesten al hebben geschreven, een muzikale voorstelling is altijd een goed idee. Daarom gaan maar liefst 10 producties in reprise! Zwijmelen van Franse chansons kan dat met Britta Maria of een uitstapje maken naar Hollywood? Dan raden wij CATALIJNE of The Cinemusic Experience aan. Of ga terug in de tijd met Dutch String Collective en ontdek klassieke muziek in moderne rocksongs. Meer een folk-liefhebber? Zangeres Ricky Koole zingt liedjes die troost bieden, die je hard mee kunt zingen en dat gewoon weer in het Nederlands.

Liefhebbers van Neil Diamond kunnen terecht bij oud-Groot Niet Te Vermijden lid Chris Grem en fans van Golden Earring moeten echt een plekje veroveren bij drummer van de band Cesar Zuiderwijk.

Ook voor de bezoekers die met hun voetjes van de vloer willen, hebben we wat: Joel Borelli, De Règâhs of De Bevers weten elke keer weer te entertainen zoals niemand anders dat kan.

Het seizoen van internationaal

Maar de muziek houdt voor als nog niet op! Helemaal vanuit de andere kant van de oceaan, komen muzikanten van de Surinaamse productie Kaseko in Concert en (meer dan) acapella-band Naturally 7 uit de Verenigde Staten naar Nederland. Als dat geen feest wordt, dan weten wij het ook niet.

Het seizoen van toneel

Toneelmaker Renee Coralie van Beek gaat met haar voorstelling Hosseini in reprise, waarin zij haar aangrijpende verhaal zal delen over het Nederlandse asielbeleid. In de voorstelling zal ze het publiek meenemen door een autobiografisch verhaal over de liefde, de angst om elkaar kwijt te raken en de hoop die nodig is in uitzichtloze situaties.  

Het seizoen van spoken word

Door inspiratie van poëzie, storytelling en rap, gebruiken artiesten spoken word om zo hun verhalen te vertellen. Zo deden Derek Otte, Gershwin Bonevacia en Stichting SPOKEN dat afgelopen jaar ook al met hun voorstellingen.

Zo deed Derek Otte dat in Tijd over met versjes, verhalen, spoken word, minimale muziek en grappen allemaal over het de wereld en levenslessen. Gershwin Bonevacia gaat in zijn voorstelling Terug naar Prinsenplein terug naar zijn jeugd, van zijn strijd met dyslexie en van slechte kinderen tot stoere jongens. Door spoken word brengt hij het gevoel van zijn jongere zelf over. Daarnaast communiceert Stichting Spoken doormiddel van diverse stijlen, met elementen zoals hiphop en poëzie, dat wij als samenleving beter voor elkaar en onszelf moeten zijn, want zo komen we dichterbij een mooie toekomst.   

Het seizoen van entertainment

Wie had gedacht dat entertainment heel leerzaam kan zijn? Nou wij weten in elk geval zeker dat dit zo kan zijn. De reprises van Omdenken en Richard de Leth kunnen daarom uiteraard ook niet missen. Omdenken leert hun publiek om te gaan met problemen en drs. Richard de Leth leert ons beter met ons lichaam, brein en gezondheid om te gaan.

Het seizoen van cabaret

Natuurlijk kon het meest herkenbare genre van theater niet ontbreken aan deze lange lijst. Grappige duo’s zoals De Gestampte Meisjes, Joosen en de Jager en Blauwe Vinkjes zullen ook dit seizoen de planken sieren van menig theater. Daarnaast zal stand-up comedy weer een grote rol spelen in het theater met voorstellingen van Bas Birker, Fabian Franciscus en Steven Brunswijk.

Waar Bas Birker zijn publiek meeneemt op een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden op de meest vermakelijke manier, komt cabaretier Fabian Franciscus juist helemaal los uit zijn dagelijkse stramien en hij gunt dit zijn publiek natuurlijk ook. Steven Brunswijk gooit het helemaal over een andere boeg, met zijn voorstelling haalt hij geheid het kind in iedereen naar boven.

Ook muzikale cabaretvoorstellingen komen terug dankzij Femke Vernij en Lotte Velvet. Femke Vernij gaat in reprise met een eigentijds (on)zinnige, verrassend, kwetsbare, fysiek stoere, intelligente cabaretvoorstelling vol verwarring, bizar confronterende verhalen en een pakkend eenvoudige muzikale diversiteit. Lotte Velvet maakt apocalyptisch cabaret en komt in haar tweede programma oog in oog te staan met De Vijand.

Nieuw talent ontdekken? Dan zijn er geen betere voorstelling van die van Cameretten en Cabarestafette. Beiden hebben een podium gegeven aan een hoop grote cabaretiers, het zou dus zonde zijn om dit te missen. Twee voorbeelden van grote namen die hiervan af komen zijn overigens Guido Weijers en Jandino die aankomend seizoen ook weer terugkeren met hun voorstellingen.

Deze voorstellingen bezoeken?

Al met al is er voor iedereen wat wils te vinden in het theater. Hopelijk heeft deze lijst jou inspiratie gegeven, voel je vooral ook vrij om de speellijsten van de artiesten te bekijken – dit doe je door op de namen van de artiesten te klikken of via onze homepage te zoeken op naam.

Ben je opzoek naar een impresariaat?

Ben je een artiest of theater en denk je dat wij jou kunnen helpen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Foto: Amanda Harput

Op zoek naar een impresariaat? Neem contact met ons op.