Renee Coralie van Beek

Dit seizoen in het theater

Over Renee Coralie van Beek

“Renée, dat ben ik”. Ze is geboren op 7 november 1986 in Leiden als oudste van drie zussen. Ze is de moeder van Kees Ilias en de vriendin van Ayoub Hosseini. Vanaf haar vierde levensjaar had ze de wens op ballerina te worden, maar in haar pubertijd bleek het dat toneel toch de blijvende liefde was.

Na een rondgang langs verschillende kunstopleidingen kwam ze in 2006 terecht bij toentertijd Het Rotterdams centrum voor Theater. De projecten waar ze aan mocht meewerken waren veelal taboedoorbrekend qua thematiek en door hun oprechte, kwetsbare vorm toegankelijk voor een groot publiek: “Of mijn werk nu humoristisch of serieus is, mijn doel is om het zo oprecht mogelijk te laten zijn. Zoals ik tegelijk poog om het actueel, openhartig, persoonlijk en kwetsbaar te laten zijn”.

Soms voelt het hier en nu als de eeuw van de illusie. Een tijd waarin niets is wat het lijkt, achter elke deur een verborgen belang schuil gaat. Waarin weinig mensen verantwoordelijkheid durven te dragen en hun aansprakelijkheid liever over de schutting naar hun buren gooien. Idealiter probeert Renee Coralie van Beek deze huidige tijdsgeest te laten rondwaren in haar werk. In de hoop dat het voor het publiek een toegankelijke reflectie biedt. En in de hoop dat zij daarmee haar verantwoordelijkheid als theatermaker niet ontloop.

Over Hosseini

Wat doe je als je geliefde uitgeprocedeerd is?

Hosseini is een aangrijpend autobiografische portret van Renée Coralie van Beek. In de noodopvang van Leiden ontmoet zij tijdens het geven van Nederlandse les de Afghaanse vluchteling Ayoub. Na hun ontmoeting staat haar leven op zijn kop: ze worden verliefd en zij raakt tegen iedere verwachting in zwanger. Parallel aan de verliefdheid loopt Ayoub’s asielprocedure. Een procedure die abrupt eindigt in de illegaliteit.

Hosseini toont de achterkant van het Nederlandse asielbeleid. Het is een verhaal over dat wat je niet in de krant leest. Over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie.

Voorstelling

Hosseini

Renee Coralie van Beek in het theater

De voorstellingen van Renee Coralie van Beek zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Floyd Koster

Speellijst Renee Coralie van Beek – Hosseini

Juni 2024
  20:00 vr. 14 juni Theater Bellevue Amsterdam 020-5305301
  20:00 za. 15 juni Theater Bellevue Amsterdam 020-5305301