De Règâhs in het theater

De Règâhs

Dit seizoen in het theater

Over De Règâhs

De Haagse flamingogroep De Règâhs is er klaar voor. Met hun cd’s Règâh Love, Den Haag Olé en Werelds veroverden De Règâhs de harten van menig Hagenaar en Hagenees. In Den Haag is de groep inmiddels een begrip.

Ook de landelijke media hebben deze groep opgemerkt. Lovende recensies in onder andere De Volkskrant, een uitgebreid interview en optreden in het tv-programma De Wereld Draait Door en radioprogramma’s als de ochtendshow van Giel Beelen en De Gouden Uren van Daniël Dekker, getuigen daarvan.

Maar De Règâhs wilden meer! De leden van de groep zijn zeer ervaren flamenco-muzikanten die hun sporen op dit gebied ruimschoots verdiend hebben. Met typisch Haagse humor steken ze de draak met de flamenco, het publiek en zichzelf. Werkelijkheid en fictie lopen moeiteloos door elkaar en er valt voor de goede verstaander heel wat te lachen.

Onder deze laag van humor zit ook wel degelijk een serieuze laag. De Règâhs laten zien en horen dat het ook mogelijk is in het Haags gevoelige en subtiele liedjes te spelen. Al veel te lang wordt het Haags landelijk gezien als grof en plat. De groep spreekt dan ook liever van ’traditioneel’ dan van ‘plat’ Haags. Waarschijnlijk is het respect voor het mooie Haagse accent een van de redenen van het succes. Voeg hier nog aan toe de onweerstaanbare energie van de zonnige muziek en er ontstaat een cocktail die wel heel verleidelijk is.

Over Jij bent het voor mij

Jij bent het voor mij is de titel van de grootste hit van de Haagse flamingo-groep De Règâhs. Op zijn Haags “Jè bent ut voâh mè“! Het lied gaat over de liefde van een gitarist voor een meisje dat heel mooi ‘flamingo’ oftewel flamenco kan dansen. Maar in alle nummers van De Règâhs klinkt ook de liefde voor hun stad Den Haag door. In onvervalst Haags, maar zonder plat te worden, wordt de liefde bezongen. En dit allemaal op professionele en virtuoze wijze begeleid op gitaar en cajon. Flamenco is de basis, maar er worden moeiteloos uitstapjes gemaakt naar pop, gipsy jazz en klassieke muziek.

Opvallend is dat steeds meer jonge mensen via bijv. Spotify, De Règâhs weten te vinden en dat hun muziek landelijk heel bekend is. Zangeres Maan vertelde op nationale radio dat ze De Règâhs had ontdekt en ze helemaal te gek vond. Tot haar stomme verbazing konden al haar vrienden de liedjes zo meezingen😊

‘Jè bent ut voâh mè’ is een ode aan de liefde, ook die voor het publiek.

Olé!

Voorstelling

Jij bent het voor mij

Eerdere programma’s:

  • LOS

De Règâhs in het theater

De voorstellingen van De Règâhs zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Zout Fotografie

Speellijst de Règâhs – Jij bent het voor mij

Maart 2024
  20:15 za. 09 maart Cultuurhuys De Kroon Waddinxveen 0182-759125 uitverkocht
  20:15 za. 16 maart Theater Dakota Den Haag 070-3265509 uitverkocht
Mei 2024
  20:15 vr. 17 mei De Regentes Den Haag 070-3637798 uitverkocht
  20:15 za. 18 mei De Regentes Den Haag 070-3637798 uitverkocht