De Règâhs in het theater

De Règâhs

Dit seizoen in het theater

Biografie De Règâhs

De Haagse flamingogroep De Règâhs is er klaar voor. Met hun cd’s Règâh Love, Den Haag Olé en Werelds veroverden De Règâhs de harten van menig Hagenaar en Hagenees. In Den Haag is de groep inmiddels een begrip.

Ook de landelijke media hebben deze groep opgemerkt. Lovende recensies in onder andere De Volkskrant, een uitgebreid interview en optreden in het tv-programma De Wereld Draait Door en radioprogramma’s als de ochtendshow van Giel Beelen en De Gouden Uren van Daniël Dekker, getuigen daarvan.

Maar De Règâhs wilden meer! De leden van de groep zijn zeer ervaren flamenco-muzikanten die hun sporen op dit gebied ruimschoots verdiend hebben. Met typisch Haagse humor steken ze de draak met de flamenco, het publiek en zichzelf. Werkelijkheid en fictie lopen moeiteloos door elkaar en er valt voor de goede verstaander heel wat te lachen.

Onder deze laag van humor zit ook wel degelijk een serieuze laag. De Règâhs laten zien en horen dat het ook mogelijk is in het Haags gevoelige en subtiele liedjes te spelen. Al veel te lang wordt het Haags landelijk gezien als grof en plat. De groep spreekt dan ook liever van ’traditioneel’ dan van ‘plat’ Haags. Waarschijnlijk is het respect voor het mooie Haagse accent een van de redenen van het succes. Voeg hier nog aan toe de onweerstaanbare energie van de zonnige muziek en er ontstaat een cocktail die wel heel verleidelijk is.

Over LOS

Na een flinke periode “opgehokt” te zijn geweest, willen de Haagse Règâhs weer los, de theaters in. Want tegen één virus bestaat geen vaccin; Het Règâh-virus! Zoveel is duidelijk: De Règâhs missen het publiek en het publiek mist de Règâhs. Iedereen heeft weer behoefte aan gezelligheid en een bezoek aan het theater. Iedereen wil LOS!

Niet dat de heren al die tijd stil hebben gezeten. Ze hebben heel wat muzikale verrassingen in petto, die geschreven zijn tijdens de gedwongen quarantaine. Dus naast het bekende Règâhs repertoire zal de groep het publiek verrassen met nieuw werk dat nog niet eerder is verschenen. Laat u verrassen. De Règâhs gaan weer LOS!

De Règâhs in het theater

De Règâhs spelen dit seizoen in het theater, de voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Zout Fotografie

Speellijst de Règâhs – LOS

April 2023
zaterdag 29 april - 20:30 Theater Ludens Voorburg 070-3871168
Mei 2023
vrijdag 26 mei - 20:15 Theater De Nieuwe Regentes Den Haag 070-3637798