Selma Visscher in het theater

Binnenkort in het theater

Deze nieuwe artiesten moet je zien het komende theaterseizoen

De voorbereiding voor het nieuwste theaterseizoen is in volle gang, maar wat kan je nou precies verwachten in het theater. In dit artikel hebben we alle voorstellingen van onze nieuwste artiesten die binnenkort in het theater te zien zijn in een overzicht gezet. Zo weet jij precies wat jij vanaf september 2024 van ons kunt verwachten.
Welke nieuwe artiesten zijn er binnenkort te zien in het theater?

Ook aankomend seizoen hebben een hele hoop nieuwe artiesten hun weg naar theater gevonden. Dat is natuurlijk iets waar wij heel erg blij mee zijn, stiekem vinden wij namelijk niet veel leuker dan nieuwe artiesten ontdekken in het theater. We zijn er dan ook trots op dat aankomend seizoen een heel divers scala aan nieuwe artiesten de theaterwereld betreden met hun eerste voorstelling. Dus wat is er nieuw op het gebied van content creators, muziek, toneel, cabaret en spoken word? Daar vertellen wij graag meer over.

Het seizoen van content creators

Voor iedereen is er wel iets op social media te vinden, daarom is het niet meer weg te denken uit ons leven. Soms willen we er misschien iets minder van, maar gelukkig brengt social media ons ook goede dingen: het biedt ons de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren, we kunnen vriendschappen over de hele wereld ermee onderhouden én het is een bron van entertainment.

Het is dan niet gek dat verschillende artiesten hun carrière zijn begonnen op social media. Bekende internetpersoonlijkheden zoals Lovella Telesford, Mo Bicep en Xavier Molijn zijn binnenkort dan niet alleen op het wereldwijde web te vinden, maar ook in het theater.

Lovella Telesford en Xavier Molijn kan je kennen van hun grappige, herkenbare filmpjes. Zij over situaties over familie, kinderen, moederschap, daten, ruzies en dagelijkse momenten die we allemaal beleven. Hij is bekend geworden door filmpjes te maken in de rol van zijn moeder. Beiden zijn ze klaar om de theaterwereld te bestormen met hun humoristische voorstellingen.

Fitness-influencer Mo Bicep is ook klaar voor de theaterwereld, hij heeft het doel om zijn volgers te motiveren om het beste uit hun leven te halen. Klinkt goed, toch!

Het seizoen van muziek

Naar een muzikale voorstelling gaan, is altijd een goed idee. Aankomend seizoen staan vijf nieuwe artiesten dan ook te popelen om hun muzikale talenten met jou te delen op het podium: Diederik Nomden, Ed Rust, Isabel Commandeur, Golden Earring Undercover en Suzanne Sanders.

Wij twijfelen er niet aan dat de menig theaterliefhebber The Analogues kent, de band die studio-albums van The Beatles feilloos in het theater speelt. Alleen wist je dat bandlid Diederik Nomden met zijn eigen muziek naar het theater komt? Dan weet je dat nu wel!

De volgende muzikant heeft meegedaan met The Voice Senior, maar wij kennen hem vooral van Kaseko in Concert en als DJ Eds Drive – waarmee hij in Suriname zijn carrière begon. We hebben het natuurlijk over Ed Rust die een heerlijk theateravondje met zijn publiek op de planning heeft staan.

Nou hadden we het overigens al over tributebands. Tegenwoordig lijken tribute-artiesten helemaal de live-muziekscene te veroveren. Zo leerde menig Nederlander zangeres Isabel Commandeur kennen als winnares van My name is met haar impressie als Christina Aguilera. Binnenkort zingt ze de sterren van de hemel met haar Ode aan de Diva’s en Divo’s in het theater. Ook de twee artiesten Golden Earring Undercover en Suzanne Sanders brengen twee geliefde artiesten terug naar het theater, namelijk de band Golden Earring en zangeres Kate Bush.

Het seizoen van toneel

Meer een toneelliefhebber? Ook voor dit genre staat er een prachtig theaterseizoen op de planning: Green Mirror Hotels, Stichting Stel en Theater Rast brengen ieder iets anders ten tonele.

Green Mirror Hotels brengt film naar het theater, de acteurs Hanneke Drenth en Pim Muda stappen recht voor de ogen van het publiek in een film. Tot voorkort was dit concept nog niet mogelijk, wat een fantastische technologische ontwikkeling dus.

Daarnaast komen theatergezelschappen Stichting Stel en Theater Rast naar het theater. De eerste komt met een Romedy over Romantische Comedies en de de laatste liet zich inspireren door het werk (en leven) van schrijfster Lale Gül.

Het seizoen van cabaret

Wie aan theater denkt, denkt vaak aan cabaret. We werken dan ook samen met twee prachtige nieuwe artiesten die komend seizoen het theater betreden: Selma Visscher en Gielzzz.

Selma Visscher heeft onder andere meegedaan met Cameretten en veroverden de harten van programmeurs tijdens on ze seizoenspresentatie vorig jaar. Haar naam zal je dus ongetwijfeld nog vaak tegen komen. Daarnaast is de underground king of comedy Holland Gielzzz ook een naam die je moet onthouden, want met zijn no-nonsens-houding is hij heel herkenbaar.

Het seizoen van spoken word

Als laatste van deze prachtige lijst, vestigen we nog even aandacht op het spoken word. Dit is kunstvorm van het poëtisch gesproken woord gecombineerd met muziek. Dit genre is de laatste jaren behoorlijk toegenomen qua populariteit. Wij kijken er dan ook naar uit dat er twee nieuwe spoken word artiesten binnenkort in het theater zijn te vinden: Kern Koppen en Manu van Kersbergen.

Guus van der Steen vraagt zich vooral met zijn gezelschap Kern Koppen af hoe het met de mens gaat. Manu van Kersbergen werkt samen met muziekcollectief .multibeat en laat zien dat taal een grote rol speelde bij de schepping van onze wereld.

Deze voorstellingen bezoeken?

Al met al is er voor iedereen wat wils te vinden in het theater. Hopelijk heeft deze lijst jou inspiratie gegeven, voel je vooral ook vrij om de speellijsten van de artiesten te bekijken – dit doe je door op de namen van de artiesten te klikken of via onze homepage te zoeken op naam.

Ben je opzoek naar een impresariaat?

Ben je een artiest of theater en denk je dat wij jou kunnen helpen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Foto: Anne van Zantwijk

Op zoek naar een impresariaat? Neem contact met ons op.