The Analogues in het theater

The Analogues

Dit seizoen in het theater

Over The Analogues

The Analogues kregen de afgelopen jaren lovende kritieken in binnen- en buitenland voor hun integrale live-vertolkingen van Beatles-albums. De albums die The Beatles zélf nooit live vertolkt hebben worden door The Analogues naar het podium gebracht. De studio werd in de jaren na 1966 het thuis van The Beatles. Hieruit zijn een reeks iconische albums ontstaan. Uiteraard met een unieke combinatie van songschrijverschap, vernieuwingsdrang en rijke instrumentatie.

The Analogues, bestaande uit multi-instrumentalisten/vocalisten Bart van Poppel, Felix Maginn, Fred Gehring, Jac Bico en Diederik Nomden, voerden de afgelopen jaren achtereenvolgens Magical Mystery Tour, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, The White Album en Let It Be/Abbey Road uit. Integraal, van de eerste tot de laatste noot. Daarbij worden ze ondersteund door een uitgebreid orkest met blazers, strijkers en gastmuzikanten. Ook wordt er gebruik gemaakt van een uitgebreid authentiek, bijna museaal instrumentarium. Geen verkleedpartij met pakken en pruiken, maar wél ongekende aandacht voor muzikale details.

The Analogues doen wat door velen vooraf bestempeld werd als “onmogelijk”. Deze muziek zou live niet te reproduceren zijn. Dat dit wél kan bewijzen de volle zalen met enthousiast publiek en de unaniem positieve recensies van de critici. Zelfs in The London Palladium, wat op Beatles-gebied toch wel het ‘hol van de leeuw’ genoemd mag worden, kregen The Analogues een staande ovatie van een uitverkochte zaal en een vijf-sterren recensie in The Daily Telegraph: “They may not look like The Beatles. But golly, do they sound like them”.

Over Hello Goodbye

Voorstelling

Hello Goodbye

Eerdere programma’s:

  • Let it be: ABBEY ROAD

Hello Goodbye wordt beschouwt als een spectaculaire afsluiting van de periode waarin The Analogues alle studio-albums (van na 1967) van The Beatles live reproduceerden. De band behaalde de afgelopen jaren grote successen in binnen- en buitenland met integrale uitvoeringen van de albums die The Beatles wel opnamen, maar zelf nooit live uitvoerden: Magical Mystery Tour, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, The White Album en, het meest recent, een combinatie van Let It Be en Abbey Road.

Met Hello Goodbye stelden The Analogues zichzelf de lastige opdracht om uit die zes iconisch albums een selectie van hoogtepunten te distilleren: “Dat ging niet zonder slag of stoot,” zegt musical director Bart van Poppel. “Wij spelen nu al een jaar of zeven al die geweldige nummers van The Beatles, maar we zijn ook nog steeds diehard fans. Met nogal sterke opinies over wat nou écht de sterkste nummers zijn. Met de lijst die we nu hebben ben ik het in ieder geval helemaal eens; Beatles-liefhebbers hebben nu een uitgelezen mogelijkheid om in het theater te komen kijken of ze het eens zijn met onze keuze.”

The Analogues in het theater

De voorstellingen van The Analogues zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Ferdy Damman

Speellijst The Analogues – Hello Goodbye

Juni 2024
  20:15 do. 13 juni Theater de Stoep Spijkenisse 0181-652222