Green Mirror Hotels

Dit seizoen in het theater

Over John Schleipen

In 1992 won John Schleipen met zijn cabaretgroep Crème Fraîche de juryprijs, de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaretfestival waarna er zes zeer succesvolle theatervoorstellingen volgden. Voor het tweede programma ontving de groep de CJP-Podiumprijs. Gedurende deze periode legde Schleipen de basis voor een veelzijdige, creatieve carrière.

Hij speelde drie soloprogramma’s en regisseerde diverse andere theaterprogramma’s waaronder Edo & Arie en De Open Dicht Show. Hij zat in het panel van Koppensnellers, had elke dag een strip in de krant Sp!ts en via de animatiefilm rolde hij de wereld van de (corporate)film in. Zijn werkzaamheden in dit veld variëren van script tot compositie tot regie.

Schleipen staat een aantal uur per week met genoegen als docent Nederlands voor de klas. Hij vervult regelmatig de rol van dagvoorzitter en presentator tijdens diverse gelegenheden. Met zijn vrienden Frank van Pamelen en Jan J. Pieterse staat hij als de Mannen van Taal nog steeds zelf op de planken. Zijn meest recente wapenfeit is de voorstelling Green Mirror Hotels. Een innovatieve voorstelling waarin film en theater op innovatieve wijze worden gecombineerd.

Over Green Mirror Hotels

Green Mirror Hotels is een voorstelling waarin twee acteurs live, voor de ogen van het publiek, in een film terecht komen. Deze combinatie van theater en film is nog nooit vertoond.

Hanneke Drenth en Pim Muda spelen twee hotelpiraten, Ava en Otto. Ze slapen elke nacht samen in een hotel van de keten Green Mirror Hotels en vertrekken altijd zonder te betalen. Dat gaat een tijdje goed, totdat blijkt dat de politie hen op het spoor is. Dit veroorzaakt barsten in de eens zo onstuimige liefdesrelatie van het gevaarlijke koppel. Terwijl Ava door wil gaan, wil  Otto per se stoppen. Wanneer ook nog eens blijkt dat er in alle hotels geld en sieraden uit de safe zijn gestolen, gaan de twee elkáár verdenken. De spanning loopt langzaam maar zeker op. Wie van de twee zal de laatste hotelkamer levend verlaten?

Op hilarische wijze laten Hanneke en Pim in de filmgedeeltes zien hoe de personages geworden zijn, zoals ze geworden zijn en waarom ze hun toevlucht hebben genomen tot de hotelpiraterij.

Green Mirror Hotels is een unieke, spectaculaire theaterbeleving waarbij de disciplines film en theater elkaar ontmoeten. Een ode aan film en bovenal aan theater.

Voorstelling

Green Mirror Hotels

Green Mirror Hotels in het theater

De voorstellingen van Green Mirror Hotels zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: John Schleipen

Speellijst Green Mirror Hotels

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie