Manu van Kersbergen in het theater

Manu van Kersbergen

Binnenkort in het theater

Over Manu van Kersbergen

Manu is schrijver en performer. Een kind van zijn tijd. Een podiumkunstenaar in het nu. Al jaren is Manu een boegbeeld van het gesproken woord. Vertrokken vanuit ritme, rijm en Hip Hop is zijn verhalende en geëngageerde werk inmiddels in veel meer vormen terug te vinden; van papier tot spoken word, van songwriting tot hardcopy, van televisie tot theater. Verhalen zijn scharnieren die deuren kunnen openen naar een nieuwe werkelijkheid. En die verhalen voerden hem langs vele festivals, podia en events: van Lowlands en Paradiso, tot Oerol en over de grens in België. Manu’s werk beweegt vanuit een dialoog; een gesprek met een ander, of zijn omgeving. Dit resulteert in veelzijdige overdrachtskunst.

Soms lijkt het alsof Manu dertien carrières in één leven probeert te passen, maar niks is minder waar. Zo initieerde Manu met zijn antropologische achtergrond meerdere multimediale concepten. Hij presenteerde het radioprogramma Spoken bij FunX, was hoofdredacteur van Spunk (Nederlands eerste online jongerenmagazine), pionierde met Uitgeverij Rorschach en stond aan de wieg van het televisieformat Spoken Word Sessies in samenwerking met Omroep Human (NPO) waarvoor hij tot op heden nog nieuwe seizoenen maakt.

“Taal is het archief van onze collectieve verbeelding.” – Manu van Kersbergen

Voorstelling

De herontdekking van de hemel

Over De herontdekking van de hemel

Is het een concert? Is het een voorstelling? Nee, of nou ja, misschien wel allebei! Het is hoe dan ook spoken word artiest Manu van Kersbergen die samen met muziekcollectief .multibeat een intensieve crossover heeft ontwikkeld tussen woordkunst en compositie. De Herontdekking van de Hemel is de ultieme spoken word beleving.

In de voorstelling ‘De herontdekking van de hemel’ herontdekt Manu niet alleen zichzelf als artiest, maar ook zijn gereedschap: taal. Taal neemt namelijk een sleutelpositie in bij de schepping van onze wereld. En daarom is het goed om eens de spotlight te zetten op datgene dat ons als mensen verbindt, maar ook vaak uit elkaar drijft.

Manu van Kersbergen in het theater

De voorstellingen van Manu van Kersbergen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Ilja Meefout

Speellijst Manu van Kersbergen – De herontdekking van de hemel

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie