Theater RAST in het theater

Theater RAST

Binnenkort in het theater

Over Theater RAST

Theater RAST staat met haar voeten in de veranderende samenleving. Vanuit het Turks-Nederlandse DNA reageren haar makers op theatrale wijze op wat er om ons heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld.

RAST heeft de kracht een persoonlijk gezicht te geven aan culturen en conflicten die voor veel mensen ver van hun bed lijken. En of het nu gebeurt met de dramaturgisch gefundeerde, muziektheatrale stijl van Şaban Ol, de koerdisch-etnische bril van Celil Toksöz, de gestileerde benadering van Ada Ozdogan, de feministische urban storytelling van Aysegül Karaca of de luchtige aanpak van complexe thema’s door Ferhat Kaplan. Theater RAST brengt verhalen die niet vanzelfsprekend op de Nederlandse podia te zien zijn.

Theater RAST produceerde eerder theaterbewerkingen van Wees Onzichtbaar van Murat Isik, Bloedbroeders van Sinan Can en EUS van Özcan Akyol.

Over Ik Ga Leven

Hoe radicale omstandigheden een jonge vrouw dwingen om de grootste offers te brengen voor haar persoonlijke vrijheid.

Regisseur Saban Ol laat zich voor Laat me leven inspireren door de debuutroman van Lale Gül. Hij dook dieper in de ervaring van vrouwen die opgroeien in extreme situaties, in gezinnen met een uiterst strenge interpretatie van de islam.

Shabnam Baqhiri schreef een nieuwe Nederlands toneeltekst waarin ze laat zien hoe extreme omstandigheden ertoe leiden dat slachtoffers zelf steeds radicaler worden. 

De muzikale theaterproductie LAAT ME LEVEN, in een regie van Șaban Ol, toont geraffineerd het overlevingsmechanisme van jonge vrouwen die zich gedwongen voelen te kiezen tussen het strenge keurslijf van de gemeenschap en hun persoonlijke vrijheid. Met Asina Aksoy en Sam Ghilaine.

Voorstelling

Ik Ga Leven

Theater RAST in het theater

De voorstellingen van Theater RAST zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Anne Claire de Breij

Speellijst Theater RAST – Ik Ga Leven

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie