Selma Visscher in het theater

Selma Visscher

Binnenkort in het theater

Over Selma Visscher

Selma Visscher had altijd voor ogen gehad om panfluit te gaan studeren aan het conservatorium. Want dat kon ze heel goed. Maar toen ze hoorde dat ze was toegelaten, besloot ze dat daar eigenlijk toch geen zin in had. Ze schreef zich in voor de audities voor de toneelschool, want stiekem leek haar dat veel leuker. Ze werd toegelaten, maar haar toneelschoolavontuur kwam na een jaar alweer ten einde. Een echte actrice was ze niet, kreeg ze te horen, want ze vond het veel te leuk als mensen om haar lachten.

Nog geen maand nadat ze van de toneelschool werd gestuurd won ze, zonder verdere ervaring op het (cabaret)podium de juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. De Theaterkrant schreef over haar: ‘De veelzijdige Visscher koppelt een bescheiden préséance aan brutale teksten.’ De jury van het Groninger Studenten Cabaret Festival vergeleek haar met Katinka Polderman en noemde haar optreden ‘zorgvuldig geconstrueerd, intens en ontroerend’. De jaren erop stond ze in de finales van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Cameretten, waarbij haar ‘poëtische liedjes, fijnzinnige thematiek en gedurfde concept’ opvielen.

Over Ik kijk liever

‘Een authentieke nieuwe stem in cabaretland, een overdonderend megatalent, en vooral buitengewoon grappig”: meet Selma Visscher. Terwijl iedereen zichzelf non-stop probeert te verkopen, blijft Selma dicht bij haar kernwaarden van ongemak en schaamte. Ze geeft met muziek een nieuwe invulling aan het genre stand-up. Muzikaal omlijst door haar broer Lars Visscher, een grote naam in de accordeon-scene.

Haar weg naar het cabaretpodium is er een uit het boekje. Ze werd van de toneelschool gestuurd. En nog geen maand erna won ze, zonder verdere ervaring op het (cabaret)podium de juryprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. De jaren erop stond ze in de finales van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Cameretten. Nu staat ze met haar debuutvoorstelling in de theaters.

Voorstelling

Ik kijk liever

Selma Visscher in het theater

De voorstellingen van Selma Visscher zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Anne van Zantwijk

Speellijst Selma Visscher – Ik kijk liever

Juni 2024
  20:15 zo. 02 juni De Weijer Boxmeer 0485-574919
  20:15 do. 06 juni Schouwburg De Meerse Hoofddorp 023-5563707
M 16:35 za. 08 juni De Wijde Wellen Harderwijk -