Joosen en de Jager in het theater

Joosen en de Jager

Dit seizoen in het theater

Over Joosen en de Jager

Joosen en de Jager, finalisten van het Leids Cabaret Festival, maakt absurdistisch, fysiek en muzikaal cabaret. Sjoerd Joosen en Jeroen de Jager creëren chaos met razendsnelle en visuele scènes. Na Zwolle aan Zee is de nieuwe voorstelling Aanklonteren de overtreffende stap in hun fysieke stijl. Geregisseerd door Emiel de Jong, bekend van cabaretduo Schudden (drie keer genomineerd voor de Poelifinario).

We klooien maar wat aan met z’n allen. Lekker vertrouwd in onze eigen bubbel. Praten met de ander is overbodig. Luisteren is vies. Daarom hebben wij het liever over de klont. Het is klont tegen klont. We kleven om te overleven. Aanklonteren dus.

Emiel de Jong stond erop om een speciale boodschap op te nemen voor alle Nederlandse en Belgische theaterprogrammeurs:

OVER JOOSEN EN DE JAGER

Het succes van hun allereerste korte voorstelling Quarter Life (crisis) is de reden om zich aan te melden voor het Leids Cabaret Festival. De twee vrienden schoppen het tot de finale en twee weken later staat het duo samen met hun muzikanten in een uitverkochte finalistentournee. De pers schrijft:

  • Het duo Joosen en de Jager, twee jonge marketeers uit Rotterdam, maakte het meeste spektakel.” Theaterkrant
  • “De sterkste vorm hebben echter Joosen en de Jager. Muzikaal, fysiek, visueel. Bij hun optreden slaat de verveling zeker niet toe.– Leids Dagblad

Hongerig naar meer sluiten Sjoerd en Jeroen zich aan bij George Visser Productions. Met Zwolle aan Zee tourden ze door het land. Over Zwolle aan Zee schrijft BN DeStem:

  • “Wat een energie, wat een spektakel, wat een lichteffecten, wat een verbale uitwassen. Het is amper bij te houden”BN DeStem

Ondanks alle corona tegenslagen sluit Joosen en de Jager de productie in mei 2022 af in een uitverkocht Kantine Walhalla in thuisstad Rotterdam. What’s next? Aanklonteren! De try-outs starten in november 2023.

Over Aanklonteren

We klooien maar wat aan met z’n allen. Lekker vertrouwd in onze eigen bubbel. Praten met de ander is overbodig. Luisteren is vies. Daarom hebben wij het liever over de klont. Het is klont tegen klont en zoek het verder maar uit. We kleven om te overleven. Aanklonteren dus.

Joosen en de Jager maakt absurdistisch cabaret. Met een beat. Sjoerd Joosen en Jeroen de Jager, finalisten van het Leids Cabaret Festival, creëren chaos met razendsnelle scènes. Na Quarter Life (crisis) en Zwolle aan Zee is Aanklonteren de overtreffende trap in hun fysieke stijl. Geregisseerd door Emiel de Jong, bekend van cabaretduo Schudden (drie keer genomineerd voor de Poelifinario).

Voorstelling

Aanklonteren

Eerdere programma’s

  • Zwolle aan Zee

Joosen en de Jager in het theater

De voorstellingen van Joosen en de Jager zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Salih Kiliç en Mark Engelen

Speellijst Joosen en de Jager – Aanklonteren

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie