Gershwin Bonevacia in het theater

Gershwin Bonevacia

Dit seizoen in het theater

Over Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia is dichter, schrijver en performer. Van maart 2019 tot januari 2022 was Gershwin stadsdichter van Amsterdam, en schreef hij maandelijks een gedicht in Het Parool. Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot underground classic door er meer dan 6000 exemplaren van te verkopen.

In 2021 verscheen zijn nieuwe dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang uit bij uitgeverij Das Mag en vertaalde hij het kinderboek Zo klinkt verandering van de befaamde Amerikaanse spoken word artiest Amanda Gorman.

Met zijn kenmerkende manier van voordragen is hij regelmatig onderdeel van culturele programma’s.

Zijn stormachtige opkomst als dichter ging door zijn dyslexie niet vanzelf, maar het worstelen met woorden maakte hem tot vindingrijke woordkunstenaar. Gershwin was in 2022 een van de schrijvers van 3PAK, het gratis geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Het is de eerste keer dat er een dichter meewerkt aan 3PAK.

In 2023 staat hij in het theater met de voorstelling Terug naar Prinsenplein. Daarnaast is hij met een album bezig.

Over Terug naar Prinsenplein

Gershwin Bonevacia gaat in Terug naar Prinsenplein op zoek naar zijn tienjarige zelf, Gush.

Wie was Gush, hoe heeft Gush bijgedragen aan Gershwin en waar komt de gevoelsmatige ontstane afstand vandaan? Tijdens deze zoektocht stuit de volwassen Gershwin op allerlei trauma’s, scheve verhoudingen en taboes.

Terug naar Prinsenplein is een onderzoek naar het verleden, familiebanden en het kind-zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de jonge onbevreesde ik-figuur en een verwoede poging om die terug te vinden in de volwassen Gershwin.

Gershwin Bonevacia in het theater

De voorstellingen van Gershwin Bonevacia zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: PR Gershwin Bonevacia

Speellijst Gershwin Bonevacia – Terug naar Prinsenplein

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie