Derek Otte in het theater

Derek Otte

Dit seizoen in het theater

Over Derek Otte

Derek Otte is een Rotterdamse dichter en spoken word-artiest. Hij begon met schrijven omdat hij moeite had met spreken. Stotteren bemoeilijkte het uitspreken van gevoelens, gedachten en gebeurtenissen. Daarom besloot hij ze op te schrijven.

In 2010 besloot hij voor het eerst op een podium te gaan staan en sindsdien is hij uitgegroeid tot toonaangevende stem in de Nederlandse wereld van spoken word. Van 2013 tot en met 2017 was hij huisdichter bij radiozender FunX; in 2017 en 2018 werd hij stadsdichter van Rotterdam. Tussentijds schreef hij vier dichtbundels, waarvan Miose uit 2020 de meest recente is. In 2022 maakte hij met DE TIJD IS OM, zijn debuut in het theater. Het was een lang gekoesterde wens om een avondvullende voorstelling te maken. Zijn eerste tour smaakt naar meer.

Over Tijd Over

Na een succesvolle theatertour met zijn debuutvoorstelling De tijd is om, heeft Derek Otte tijd over. Die tijd gebruikt de Rotterdamse dichter en spoken word-artiest maar al te graag voor een nieuwe reis langs theaters door het hele land! In Tijd over staan bekende teksten uit zijn vorige voorstelling centraal, aangevuld met oud én nieuw werk van deze poëet in hart en nieren.

Spoken word, versjes, verhalen, grappen, grollen, anekdotes en voordrachten uit eerder verschenen dichtbundels. Een dik uur vol taal, met minimale muzikale begeleiding en ruimte voor zowel een lach als een traan. Otte geeft rijm en ritme aan herkenbare levenslessen en de wereld om ons heen. Thema’s van nu, op hoog tempo, in een fijngevoelig maar tóch recht-voor-z’n-raap-jasje. Nét effe wat anders!

Voorstelling

Tijd Over

Eerdere programma’s

  • De tijd is om

Derek Otte in het theater

De voorstellingen van Derek Otte zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Khalid Amakran

Van stotteraar tot spoken-word artiest | De Tijd is Om

Speellijst Derek Otte – Tijd Over

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie