Cesar Zuiderwijk in het theater

Cesar Zuiderwijk

Dit seizoen in het theater

Biografie Cesar Zuiderwijk

Cornelis Johannes (Cesar) Zuiderwijk, geboren 18 juli 1948 op de Bierkade in Den Haag, begint op 12-jarige leeftijd aan zijn eerste gitaarles. Hij houdt dat twee jaar vol en stopt er dan mee omdat hij de gitaar nooit zuiver gestemd krijgt. Bovendien vindt niemand het mooi als hij op het instrument speelt.

Cesar Zuiderwijk stapt over op drums als er bij de schoolband The Sexplosions een vacature vrijkomt. Zijn eerste drumstel bestaat uit een bonte verzameling van koektrommels, augurkenblikken, hoedendozen, potten en pannen enzovoorts. Hij krijgt zijn grote kans als de drummer van Rene and the Alligators een vinger breekt. Daarna is zijn carrière niet meer te stuiten.

Via Hu and the hilltops en Livin’ Blues belandt Cesar in 1970 in Golden Earring. Zij kennen hem al van zijn drumwerk in hetzelfde gebouw waar ook de Golden Earring repeteerde. Bij het eerste optreden met de Earring moet Cesar gelijk met de billen bloot. De band speelt op een groot festival in Aken met onder andere de Engelse band Free voor 30.000 bezoekers. Het optreden is een succes.

Golden Earring (Wall of dolls) is het eerste album waarop Cesar te horen is en Back Home is de eerste single waarop Cesar zijn inbreng laat horen. Midden jaren zeventig is de drumsolo van Cesar spectaculair gegroeid. Het wordt steevast afgesloten met de fameuze sprong waarbij Cesar met de armen wijd en een drumstok in iedere hand over zijn drumstel vliegt terwijl er achter hem een magnesiumbom explodeert.

In 1992 organiseert Cesar het befaamde 1000 drummers project op de Maas te Rotterdam. Wat niemand voor mogelijk houdt lukt Cesar: hij krijgt zo’n 1000 drummers met hun drumstellen op drijvende pontons bij elkaar die ook nog eens een muziekstuk uitvoeren. Cesar opent een aantal jaren later zijn eigen muziekschool genaamd Music Station aan de Haagse Soestdijksekade, nadat hij al enkele jaren drumles gaf in de kelder van zijn huis in Den Haag. In 2006 werd ook een Rotterdamse vestiging van Music Station in gebruik genomen.

Ook deed hij in 2018 mee met 2000 drummers aan zee. Daarnaast speelt hij na het ophouden van Golden Earring met Sloper, met Mario Goossens van Triggerfinger en met DrumDemons, waaronder Koen Herfst.

Op dit moment brengt Cesar soloprogramma’s op de planken waarin hij op humorvolle wijze alle aspecten van het drummer-zijn aan de orde stelt. Zijn voorstellingen geven een heel leuk inkijkje in de wereld van Neerlands beroemdste en meest kleurrijke drummer.

Over De Naakte Waarheid

Na 50 jaar Golden Earring, met wereld hits als Radar Love, Twilight Zone en When the lady smiles, met ettelijke tours over de hele wereld, nu met zijn nieuwe band Sloper en zijn solovoorstellingen in het theater zijn er genoeg verhalen te vertellen, drumpartijen en solo’s te spelen.

Van zijn allereerste drumstel van augurkenblikken tot het meest recente showdrumstel met de nodige elektronica en gadgets, het staat er allemaal. Met de onmiskenbare drumhumor een programma voor jong en oud, vergeet vooral niet je stokken mee te nemen want je weet nooit wat er gaat gebeuren.

Voorstelling

De Naakte Waarheid

Cesar Zuiderwijk in het theater

Cesar Zuiderwijk speelt dit seizoen in het theater, de voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Hugo Thomassen

Over Golden Earring, Sloper, solo’s en drumpartijen | De Naakte Waarheid

Speellijst Cesar Zuiderwijk – De Naakte Waarheid

Maart 2023
zaterdag 25 maart - 20:00 ECI Cultuurfabriek -