Ricky Koole in het theater

Ricky Koole

Dit seizoen in het theater

Over Ricky Koole

In 1995 studeerde Ricky Koole af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Sindsdien speelt ze in verschillende theatervoorstellingen en films. Ze maakt eigen muziektheatervoorstellingen en bracht meerdere platen en singles uit: oa. Ricky Koole With Ocobar (2017), No Use Crying (2013), Wind om het huis (2011), To the heartland (2010). Ze werd verschillende malen genomineerd voor prijzen als het Gouden Kalf.

Ricky maakte meerdere solovoorstellingen, maar ook met Frank Lammers en Paul de Munnik. Ze maakte samen met haar man Leo Blokhuis de muziekvoorstellingen Harmonium, Laagland, Buitenstaanders en New Orleans. Samen brachten ze ook meerdere verzamel-cd’s uit in de serie Songs we shouldn’t forget.

Ze speelde en zong in het theater bij verschillende (muziek)theatergezelschappen, zoals Toneelgroep Amsterdam, Bloody Mary en de Toneelmakerij. Ze was Rachel Hazes in de musical Hij gelooft in mij. Speelde een hoofdrol in de speelfilm Sonny Boy en één van de hoofdrollen in de RTL 4-serie CMC. Verder kun je haar oa. kennen als Noor in Verborgen Gebreken, uit Van God los, de serie, en als moeder van Remi in de jeugdserie Alleen op de wereld. In 2022 had ze de hoofdrol in de NPO1- tv-serie Ten minste houdbaar tot met oa. Ruben van der Meer.

Al sinds begin 2012 organiseert Ricky elk kwartaal een dienst zonder God, in de Rode Hoed in Amsterdam. Vier keer per jaar luidt ze het nieuwe seizoen in met zang, bezinning, een gelegenheidskoor en een toespraak.

Vijf jaar lang had ze haar eigen radio-programma bij NH-radio, Ricky op Zondag. In 2018 bracht ze een boek uit Toen kende ik de wereld nog niet en leest ze luisterboeken voor.

Voorstelling

  • Onwijs Gers!
  • Altijd Iemand

Over Onwijs Gers!

Na omzwervingen van New Orleans tot Tennessee vindt Ricky zichzelf terug thuis in Nederland. Waar gaat het nou uiteindelijk om? Wat zocht ze al die tijd? Ze gaat terug naar haar eigen wortels in Zuid-Holland, naar de mooie jaren ’80, de muziek uit het pannenkoekenhuis en naar haar allereerste ambitie: Persoonlijke liedjes maken waar het publiek iets aan heeft!

Liedjes die troost bieden, die je hard mee kunt zingen, gewoon weer in het Nederlands. Met haar vrienden van de band Ocobar maakt ze eindelijk weer een onwijs gerse Nederlandstalige plaat met liedjes die soms weemoedig maken en dan weer zorgen dat je vrolijk en vol goede moed vooruit kunt.

Soms moet je rondzwerven om daarna te kunnen waarderen waar je eigenlijk al die tijd al was. Ver zoeken om heel dichtbij te vinden waar het om gaat en waar je het meest op je plek bent.


Over Altijd Iemand

Na omzwervingen van New Orleans tot Tennessee vindt Ricky zichzelf terug thuis in Nederland. En ze stelt zichzelf de vraag: Wat zocht ze al die tijd? Waar liggen haar muzikale wortels nou echt? 

Dit najaar verscheen haar nieuwe Nederlandstalige plaat, ‘Altijd Iemand’. Een plaat waarin alles bij elkaar komt: Ricky’s liefde voor Americana maar ook haar liefde voor de Nederlandse taal. ‘Dit album is mijn persoonlijkste plaat tot nu toe’ zegt Ricky er over.

Het album kreeg lovende kritieken. Frits Spits bedacht er zelfs een speciale benaming voor: Neerlandicana. Warme en persoonlijke country- en soulsongs in het Nederlands.

Ze tourde er mee in de theaters met de band Ocobar maar zal de liedjes nu in intiemere setting spelen. Alleen ondersteund door Cok van Vuuren, gitarist van oa de band Ocobar en één van de allerbeste Americana-gitaristen van Nederland.

Ricky en Cok delen de liefde voor zoete country-ballades, voor soul en blues. Je kunt dus Americana-klassiekers verwachten en uiteraard liedjes van Ricky’s laatste plaat.

Ricky Koole & Band in het theater

De voorstellingen van Ricky Koole zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Caro Lenssen

Terug naar de roots van Ricky Koole | Onwijs Gers!

Speellijst Ricky Koole & Band – Onwijs Gers!

Oktober 2024
  20:30 di. 22 oktober Theater de Stoep Spijkenisse 0181-652222
December 2024
  20:30 vr. 13 december Theater Castellum Alphen a/d Rijn 0172-429292

Speellijst Ricky Koole – Altijd Iemand

September 2024
M 20:15 zo. 08 september Schouwburg De Meerse Hoofddorp 023-5563707
Oktober 2024
  20:00 za. 05 oktober Theater De Tuin Leusden online verkoop
  20:00 vr. 11 oktober Raadshuisplein Hoofddorp -
  20:00 vr. 18 oktober Cultureel Centrum Voorschoten Voorschoten -