Stichting SPOKEN in het theater

Stichting SPOKEN

Dit seizoen in het theater

Over Stichting SPOKEN

Bij de SPOKEN Awards worden elke twee jaar de meest inspirerende spoken word-artiesten van het moment in de schijnwerpers gezet. De woordkunstenaars kunnen awards winnen in de categorieën Storytelling, Comedy, Lyrics, Poetry en Gospel en er is een Gouden SPOKEN Award. Vervolgens gaan de winnaars vanaf september op tournee met een gezamenlijke show. Met andere woorden, het is een avond gegarandeerde spoken word van het hoogste niveau!

Spoken word is een literair performance-genre dat eind jaren ’60 is ontstaan in de VS, maar de laatste jaren is het flink aan populariteit aan het winnen in Nederland. Er is geen spoken word opleiding en daarom hebben de veelal relatief jonge beoefenaars zeer uiteenlopende achtergronden. Daarnaast is de scene verenigd in vele organisaties en collectieven door het land. Spoken word gaat over zowel ziel en brein. De kunstvorm het brengt kennis over, heeft amusementswaarde en brengt daarnaast verdieping en inspiratie. Een toegankelijk genre, zowel voor het publiek als de beoefenaar.

Over SPOKEN Awards Finalistentour

Is je rug nog recht?
Je nek gebroken?
Je stem, nog echt?
En je ziel, je ziel, je ziel
Nog aan je lichaam gehecht?

De wereld staat in de fik en het is hoog tijd dat we liever worden voor onszelf, en elkaar. Zijn we in staat om voorbij onze vooroordelen te kijken? En mogen we dromen van een toekomst met onvoorwaardelijke liefde en de keuzevrijheid om te mogen zijn wie we zijn?

De vijf woordkunstenaars die rondreizen met de SPOKEN Awards on Tour hebben de gave om de rauwe randen en verstopte delen van de menselijke ziel al in enkele regels bloot te leggen. Luc Howie Duzzith, Houda Noussi, Meneer Hadj, Mees van Rijswijk en Myrthe Nauta wonnen het afgelopen najaar een award voor hun opvallende performance in het genre spoken word. Samen maakten ze een voorstelling waarin hun aaneenschakeling van rake performances meer worden dan de som der delen. Laat je meenemen door de diversiteit van het spoken word genre dat een mix houdt tussen poëzie en hiphop.

In regie van Renée Trijselaar i.s.m. Nadîja Roza Broekhart en met muziek van Jermaine Berkhoudt.

Voorstelling

SPOKEN Awards Finalistentour

Stichting SPOKEN in het theater

De voorstellingen van Stichting SPOKEN zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Amanda Harput

Speellijst Stichting SPOKEN – SPOKEN Awards Finalistentour

Januari 2025
  20:30 do. 16 januari Lux Nijmegen 024-3816859
  20:00 di. 21 januari Theater Bellevue Amsterdam 020-5305301
  20:00 wo. 22 januari Theater Bellevue Amsterdam 020-5305301
  20:15 do. 30 januari Kielzog Theater Hoogezand 0598-373777
Februari 2025
  20:00 do. 20 februari Film en theater MIMIK Deventer 0570-618822
Maart 2025
  20:15 do. 06 maart Theater Dakota Den Haag 070-3265509