Stichting SPOKEN in het theater

Stichting SPOKEN

Dit seizoen in het theater

Biografie Stichting SPOKEN

Bij de SPOKEN Awards worden elke twee jaar de meest inspirerende spoken word-artiesten van het moment in de schijnwerpers gezet. De woordkunstenaars kunnen awards winnen in de categorieën Storytelling, Comedy, Lyrics, Poetry en Gospel en er is een Gouden SPOKEN Award. Vanaf september gaan de winnaars van de SPOKEN Awards op tournee met een gezamenlijke show. Een avond gegarandeerde spoken word van het hoogste niveau!

Spoken word is een literair performance-genre dat eind jaren ’60 is ontstaan in de VS. De laatste jaren is het flink aan populariteit aan het winnen in Nederland. Er is geen spoken word opleiding en de veelal relatief jonge beoefenaars hebben zeer uiteenlopende achtergronden. De ‘scene’ is verenigd in vele organisaties en collectieven door het land. Spoken word gaat over zowel ziel en brein, het brengt kennis over, heeft amusementswaarde en brengt verdieping en inspiratie. Een toegankelijk genre, zowel voor het publiek als de beoefenaar.

Over SPOKEN Awards Finalistentour

Het brede genre spoken word is een mix tussen hiphop en poetry en kent vele hoeken en disciplines. Maak kennis met dit veelzijdige genre en geniet van vijf spoken word performers van het hoogste niveau in de SPOKEN Awards On Tour!

Spoken word artiesten geven door het spelen met woorden, een pure en directe inkijk in hun ziel en brein. Spoken word brengt kennis over, amuseert, inspireert én verbindt. Deze avond wordt georganiseerd door Stichting SPOKEN die om het jaar op zoek gaat naar de meest inspirerende woordkunstenaars van het moment.

Na drie edities van de SPOKEN Awards, gaan vijf van de winnaars nu voor het eerst samen op tournee! De setting van de theatershow de SPOKEN Awards On Tour gaat terug naar de roots van het genre en zoomt in op de historie van woordkunst in Nederland.

Voorstelling

SPOKEN Awards Finalistentour

Stichting SPOKEN in het theater?

Stichting SPOKEN speelt dit seizoen in het theater, de voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Mo Alzoabi

Speellijst Stichting SPOKEN – SPOKEN Awards Finalistentour

Maart 2023
donderdag 23 maart - 20:15 Kielzog Theater Hoogezand 0598-373777
April 2023
donderdag 13 april - 20:30 Junushoff Theater Wageningen 0317-465500