Stichting SPOKEN in het theater

Stichting SPOKEN

Dit seizoen in het theater

Over Stichting SPOKEN

Bij de SPOKEN Awards worden elke twee jaar de meest inspirerende spoken word-artiesten van het moment in de schijnwerpers gezet. De woordkunstenaars kunnen awards winnen in de categorieën Storytelling, Comedy, Lyrics, Poetry en Gospel en er is een Gouden SPOKEN Award. Vervolgens gaan de winnaars vanaf september op tournee met een gezamenlijke show. Met andere woorden, het is een avond gegarandeerde spoken word van het hoogste niveau!

Spoken word is een literair performance-genre dat eind jaren ’60 is ontstaan in de VS, maar de laatste jaren is het flink aan populariteit aan het winnen in Nederland. Er is geen spoken word opleiding en daarom hebben de veelal relatief jonge beoefenaars zeer uiteenlopende achtergronden. Daarnaast is de scene verenigd in vele organisaties en collectieven door het land. Spoken word gaat over zowel ziel en brein. De kunstvorm het brengt kennis over, heeft amusementswaarde en brengt daarnaast verdieping en inspiratie. Een toegankelijk genre, zowel voor het publiek als de beoefenaar.

Over SPOKEN Awards Finalistentour

Het brede genre spoken word is een mix tussen hiphop en poetry en waardoor het vele hoeken en disciplines kent. Maak kennis met dit veelzijdige genre en geniet van vijf spoken word performers van het hoogste niveau in de SPOKEN Awards On Tour!

Spoken word artiesten geven door het spelen met woorden, een pure en directe inkijk in hun ziel en brein. Spoken word brengt kennis over, amuseert, inspireert én verbindt. Deze avond wordt georganiseerd door Stichting SPOKEN die om het jaar op zoek gaat naar de meest inspirerende woordkunstenaars van het moment.

Na drie edities van de SPOKEN Awards, gaan vijf van de winnaars nu voor het eerst samen op tournee! De setting van de theatershow de SPOKEN Awards On Tour gaat terug naar de roots van het genre en zoomt in op de historie van woordkunst in Nederland.

Voorstelling

SPOKEN Awards Finalistentour

Stichting SPOKEN in het theater

De voorstellingen van Stichting SPOKEN zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Mo Alzoabi

Speellijst Stichting SPOKEN – SPOKEN Awards Finalistentour

December 2023
  20:30 do. 21 december Theater Castellum Alphen a/d Rijn 0172-429292
Februari 2024
  20:30 do. 01 februari De Nobelaer de LizZ Etten Leur 076-5045200
  20:15 do. 08 februari Theater de Veste Delft 015-2121312
  20:30 do. 29 februari De Kleine Willem Enschede 053–4858500
Maart 2024
  20:30 vr. 08 maart Parkstad Limburg Theaters Heerlen 045-5716607
  20:00 do. 21 maart Film en theater MIMIK Deventer 0570-618822