De Gestampte Meisjes in het theater

De Gestampte Meisjes

Dit seizoen in het theater

Biografie De Gestampte Meisjes

Esmée en Thenera A.K.A. De Gestampte Meisjes. Fysiek Cabaretduo met snelle voorstellingen met een schaamteloos rauw randje. De Gestampte Meisjes maken voorstellingen met dans, zang en harde beats opgevolgd door kwetsbare verhalen en altijd een onverwachte twist.

Na hun kunstopleiding hebben we elkaar leren kennen bij theatergroep DOX te Utrecht. Daarna was het tijd om zelf de touwtjes in handen te nemen. We wilde onze eigen stijl creëren, kleuren buiten de lijntjes en maken zonder grenzen.

Zo is in 2015 de eerste voorstelling SCHAAM STREKEN ontstaan, die met succes is ontvangen door het publiek en de theaterwereld: Amsterdam Fringe Bronze Award, At Zimmic Gezelschapsprijs en halve finale Leids Cabaret Festival 2017.

De tweede voorstelling BALLEN werd ook een succes bij het publiek. Hiermee wonnen De Gestampte Meisjes de Publieksprijs op het Delft Fringe Festival 2017, 4**** Sterren in de Theaterkrant en behaalden de groep de halve finale van Cameretten.

De Gestampte Meisjes konden maar niet genoeg krijgen van ballen dus hebben onze eerste avondvullende voorstelling gemaakt: BALLEN 2.0, nog meer BALLEN dus, waarmee ze door Nederland en België hebben getourt.

Eind 2018 mochten ze de kerstvoorstelling van Theater Walhalla maken: F*KE IT. Na 15 uitverkochte kerstshows hebben ze met deze magic show gespeeld door het hele land.

Nu De Gestampte Meisjes bijna aan het einde zijn van de nieuwe makers regeling van het Fonds van de Podium Kunsten, is het eindresultaat onze nieuwste avondvullende voorstelling LEXT NEVEL. Deze voorstelling gaat over de drang die ze hebben en de druk die zij voelen om te presteren.

Over LEXT NEVEL

De tijd van twijfel is voorbij. De Gestampte Meisjes hebben getraind en zijn hun beste zelf geworden: glorieus en meedogenloos. Ze komen je inspireren en intimideren. Niemand kan meer om ze heen.

De Gestampte Meisjes zijn op zoek gegaan naar de beste versie van zichzelf. Wat is een gelukkig leven? Hoe behaal ik al mijn dromen en doelen? Wanneer ben ik ooit tevreden?

Niets blijkt goed genoeg, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die ted-talk-experts maar kletsen. Echter dan dit krijg je het niet. De Gestampte Meisjes laten je de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.

Voorstelling

LEXT NEVEL

De Gestampte Meisjes in het theater

De Gestampte Meisjes speelt dit seizoen in het theater, de voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Mark David

Speellijst De Gestampte Meisjes – LEXT NEVEL

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie