Britta Maria in het theater

Britta Maria

Dit seizoen in het theater

Biografie Britta Maria

Zangeres Britta Maria studeerde Jazz zang. Door haar Franse familie raakte verslingerd aan het Franse chanson. Ze speelde in Un Homme et Une Femme – een Tour de Chant, aangevuld met eigen geschreven Franse liedjes met pianist Maurits Fondse en het Red Limo String Quartet.

De afgelopen jaren speelde Britta Maria samen met Maurits Fondse en Oleg Fateev Chansons van Schoonheid en Troost, Huiswaarts en Aznavour mon Amour. Samen met pianist Maurits Fondse schrijft Britta Maria Nederlandstalige liedjes die veelvuldig op de Radio te horen zijn. Het eerste album met eigen geschreven liedjes is uitgekomen in het najaar van 2022.

Pianist Maurits Fondse studeerde Jazz piano. Hij was werkzaam als pianist voor Freek de Jonge. Hij tourde met vele shows van hem door Nederland en België. Hij was mede-muzikaal leider van de muziektheatervoorstelling Willem Ruis, De Show van zijn Leven en muzikaal leider én pianist in de succesvolle voorstelling Dansen met de Vijand. Ook was hij Muzikaal Leider en arrangeur van de voorstelling Serge Gainsbourg Forever, de musicalproducties Soof en Safaripark Zuidas. Daarnaast was hij uiteraard ook in de voorstelling Chansons van Schoonheid en Troost, Huiswaarts en Aznavour mon Amour. Momenteel speelt hij in de theaters zijn voorstelling The Story of Billy Joel. Maurits is naast pianist ook tekstschrijver en componist.

Oleg Fateev werd geboren in Moldavië. Hij studeerde aan de Russische Muziek Academie Gnesin te Moskou. Hij studeerde af als accordeonspeler en dirigent. In 1996 vestigde hij zich in Nederland, waar hij een groot aantal soloconcerten heeft gegeven. Daarnaast speelde Oleg in vele theaterproducties o.a. voor het Ro Theater. Hij speelde in de bejubelde voorstelling De Zoete Oorlog met Jeroen Willems. Verder speelde hij als solist bij Herman van Veen en Nynke Laverman. Ook maakte hij verschillende voorstellingen met Jelle Brandt Corstius en de genomineerde voorstelling Bright Side of Life met acteur Bright. Oleg bracht twee CD’s uit met eigen composities en hij speelt zijn eigen voorstelling After Silence. Sinds 2017 tourt Oleg met Britta Maria en Maurits Fondse.

Voorstelling

Aznavour mon Amour
Vive la Chanson

Over Aznavour mon Amour

Charles Aznavour – de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Wij vieren zijn muziek en leven.

Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria en pianist/zanger Maurits Fondse, accordeonist Oleg Fateev en Simone Sou op drums/percussie.

Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands en Engels spelen de muzikanten de prachtige chansons van Aznavour. Ze vertellen tussen door over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. Zijn schrijftalent, hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf, zijn volhardendheid, zijn engagement en zijn uiteindelijke triomf.

Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, la Mama, She, Comme ils disent naar Les Comédiens

Emmenez-moi au bout de la Terre…

Over Vive la Chanson

Door het TV-programma Chansons! met Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps beleeft het Franse chanson in Nederland een nieuwe jeugd. Zangeres Britta Maria en pianist Maurits Fondse brengen al vele jaren, samen met accordeon-virtuoos Oleg Fateev het chanson naar de theaters met programma’s als Aznavour Mon Amour, Serge Gainsbourg Forever en Chansons van Schoonheid en Troost.

Vive la Chanson!

In het nieuwe theaterconcert Vive la Chanson! spelen zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev ontroerende en opzwepende Franse Chansons van grote Franse zangers als Aznavour, Brel, Gréco, Gainsbourg, Barbara, Yves Montand, Piaf, Zaz, Julien Clerc e.a.

Aangevuld met zelf geschreven Franse chansons en een enkele vertaling naar het Nederlands. Met Chansons die u meevoeren naar de lichtstad Parijs en die de Franse ziel blootleggen. Liederen vol weemoed, maar ook levensvreugde. Over het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop maar ook de pijn en de teleurstelling. Met tussen de chansons door bijzondere verhalen achter de liedjes en anekdotes over de grote Franse chansonniers.

Britta Maria in het theater?

Britta Maria speelt dit seizoen in het theater, haar voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Claudia Otten

Speellijst Britta Maria – Aznavour, mon Amour

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie

Speellijst Britta Maria – Vive la Chanson

Maart 2023
zaterdag 25 maart - 20:15 Theater Dakota -
zondag 26 maart - 14:00 Theater de Molen Beuningen 024-6774160 uitverkocht
vrijdag 31 maart - 15:00 Van Beresteyn Veendam 0598-634566
April 2023
zaterdag 01 april - 20:15 Cultuurcentrum deMess Naarden-Vesting 035-5339834
zondag 16 april - 15:00 Stichting Cultureel Montfoort Montfoort -
dinsdag 25 april - 20:15 Het Nut Groningen-Haren Haren -
zaterdag 29 april - 20:15 Theaters aan Zee Ritthem 0118-461905
Mei 2023
donderdag 25 mei - 20:15 De Boerderij Huizen 035-5256252 uitverkocht
Juli 2023
zondag 02 juli - 20:00 Openluchttheater Valkenburg Valkenburg 043-6015044