Guido Weijers in het theater

Guido Weijers

Dit seizoen in het theater

Over Guido Weijers

Cabaretier met de meest vooruitziende blik. In 2000 wint Guido Weijers de publieksprijs op het Camerettenfestival. Binnen enkele jaren behoort hij bij de populairste cabaretiers van Nederland.

Met zijn theatervoorstellingen Oxymoron (2001-2003), Myosotis! (2003-2005), Xipnao! (2005-2007), Axestos (2009-2011) en V (2013-2015) tourt hij langs alle theaters van het land. De shows worden uitgezonden bij de VARA, SBS6, KRO en RTL4. Guido Weijers staat bekend om de mix van filosofie en humor gebracht in een stand-up comedy achtige theatervorm.

In 2011 maakt hij voor de KRO het programma Weijers Ontweekt; een tiendelige serie waarin hij op humoristische wijze de week doorneemt. Weijers besluit na deze succesvolle reeks dat theater beter bij hem past dan TV.

Sinds 2016 tourt Guido met zijn wetenschappelijk theatercollege: Masterclass Geluk. Hiervoor doet hij onderzoek aan de Erasmus Universiteit en reist hij af naar Bhutan. Waar hij bij het grote publiek vooral bekend stond om humor met een beetje inhoud, is Masterclass Geluk een wetenschappelijk college gericht op de inhoud, met een beetje humor.

Ook beschrijft Weijers de wetenschappelijke kant van geluk in het Boekje waar je blij van wordt. Het boekje staat wekenlang in de bestseller top 5 van Bruna.

In 2016 en 2017 staat Guido maarliefst 8 keer in een uitverkocht Ziggo Dome met Gabbers. Samen met Roue Verveer, Philippe Geubels en Jandino Asporaat maakt hij de grootste comedyshow van het land tot een mega-succes.

In 2022 breekt Guido een record. Als eerste cabaretier in Nederland zal hij voor de 11e keer De Oudejaarsconference op TV voor z’n rekening nemen: “Twintig jaar geleden stond ik op een podium om applaus te ontvangen. Tegenwoordig heb ik vooral nog te geven. Mensen voelen dat verschil. Mooiste compliment, dat ik steeds vaker krijg is: Je laat mensen niet alleen maar lachen, maar zet ze ook echt aan het denken. Dat is het mooie aan m’n vak. Dat we in de zaal hard lachen om grappen en na afloop de voorstelling blijkbaar blijft plakken in hart en hoofd.”

Over MOMENTUM

De zesde reguliere theatershow van Guido Weijers is pure, rauwe stand-up. Één man, één microfoon en kakelverse verhalen en grappen, inclusief de hoogtepunten uit Guido’s prime-video special voor Amazon.

Op deze interactieve avond neemt de fremdkörper van het cabaret je mee in een reis door de tijd. Weijers overrompelt je met een tornado van humor en filosofie.

Willen we niet allemaal het beste uit ons leven halen? Momentum creëren? Dat kan nu! Want nu is beter dan wachten en live is leuker dan online. Dus boek die kaarten!

“Een storm van gedachten en grappen uit een onnavolgbaar brein.”

Guido Weijers – De Oudejaarsconference 2024

Cabaretier Guido Weijers is weer terug met De Oudejaarsconference. Wat 2024 in petto voor ons heeft weten we nog niet, maar ook dit jaar ontkomt niet aan Guido’s vlijmscherpe tong en intelligente humor. De wereld staat in de fik, maar lachen zullen we!

Voorstelling

  • MOMENTUM

Eerdere voorstellingen:

  • Zomertournee
  • Masterclass Geluk
  • De Oudejaarsconference 2022

Guido Weijers in het theater

De voorstellingen van Guido Weijers zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Sushilla Kouwen

Speellijst Guido Weijers – MOMENTUM

Mei 2024
  20:00 do. 30 mei Parkstad Limburg Theaters Kerkrade 045-5716607 uitverkocht
  20:00 vr. 31 mei Zaantheater Zaandam 075–6555333 uitverkocht

Speellijst Guido Weijers – De Oudejaarsconference 2024

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie