Guido Weijers in het theater

Guido Weijers

Dit seizoen in het theater

Biografie Guido Weijers

Cabaretier met de meest vooruitziende blik. In 2000 wint Guido Weijers de publieksprijs op het Camerettenfestival. Binnen enkele jaren behoort hij bij de populairste cabaretiers van Nederland.

Met zijn theatervoorstellingen Oxymoron (2001-2003), Myosotis! (2003-2005), Xipnao! (2005-2007), Axestos (2009-2011) en V (2013-2015) tourt hij langs alle theaters van het land. De shows worden uitgezonden bij de VARA, SBS6, KRO en RTL4. Guido Weijers staat bekend om de mix van filosofie en humor gebracht in een stand-up comedy achtige theatervorm.

In 2011 maakt hij voor de KRO het programma Weijers Ontweekt; een tiendelige serie waarin hij op humoristische wijze de week doorneemt. Weijers besluit na deze succesvolle reeks dat theater beter bij hem past dan TV.

Sinds 2016 tourt Guido met zijn wetenschappelijk theatercollege: Masterclass Geluk. Hiervoor doet hij onderzoek aan de Erasmus Universiteit en reist hij af naar Bhutan. Waar hij bij het grote publiek vooral bekend stond om humor met een beetje inhoud, is Masterclass Geluk een wetenschappelijk college gericht op de inhoud, met een beetje humor.

Ook beschrijft Weijers de wetenschappelijke kant van geluk in het Boekje waar je blij van wordt. Het boekje staat wekenlang in de bestseller top 5 van Bruna.

In 2016 en 2017 staat Guido maarliefst 8 keer in een uitverkocht Ziggo Dome met Gabbers. Samen met Roue Verveer, Philippe Geubels en Jandino Asporaat maakt hij de grootste comedyshow van het land tot een mega-succes.

In 2022 breekt Guido een record. Als eerste cabaretier in Nederland zal hij voor de 11e keer De Oudejaarsconference op TV voor z’n rekening nemen: “Twintig jaar geleden stond ik op een podium om applaus te ontvangen. Tegenwoordig heb ik vooral nog te geven. Mensen voelen dat verschil. Mooiste compliment, dat ik steeds vaker krijg is: Je laat mensen niet alleen maar lachen, maar zet ze ook echt aan het denken. Dat is het mooie aan m’n vak. Dat we in de zaal hard lachen om grappen en na afloop de voorstelling blijkbaar blijft plakken in hart en hoofd.”

Over De Oudejaarsconference 2022

Voor het eerst in de geschiedenis is er iemand die meer dan 10 keer De Oudejaarsconference op nationale TV mag doen. Cabaretier Guido Weijers breekt daarmee een record! Voor de 11e keer vat de cabaretier met de meest vooruitziende blik, de tijdsgeest pijnlijk grappig samen.

Met zijn vlijmscherpe tong en intelligente humor fileert Weijers 2022 tot op het bot. Creatieve hersenspinsels zorgen voor een avond vol slimme doordenkers en hilarische terugblikken. Wat er ook gebeurt, humor is het medicijn. Dus lachen zullen we! In vreemde tijden moet de hofnar nou eenmaal stevig van zich laten horen.

Live is leuker dan op TV. Dus graag tot in het theater!

Voorstelling

De Oudejaarsconference 2022

Eerdere voorstellingen:

  • Zomertournee
  • Masterclass Geluk
  • De Oudejaarsconference 2007 – 2020

Guido Weijers in het theater

Guido Weijers speelt dit seizoen in het theater, de voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Sushilla Kouwen

Speellijst Guido Weijers – Oudejaarsconference 2022

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie