Femke Vernij in het theater

Femke Vernij

Dit seizoen in het theater

Biografie Femke Vernij

Femke is een van de Meiden van LOS, maar staat inmiddels ook met haar eigen solo-programma in het theater. Na een muzikale en theatrale start aan het Hofpleintheater, Erasmuscollege en muziekscholen, deed ze de vooropleiding Muziektheater Codarts. In 2009 studeerde ze af aan het Conservartorium van ArtEZ, waar ze voorstellingen maakte waarin ze altijd al de randjes van wat mogelijk was opzocht: Van abseilend zingen en locatie-muziektheater tot bijzondere samenwerkingen met muzikanten, dansers, kunstenaars, dichters en ontwerpers die ze overal vandaan plukte.

Al tijdens het eerste jaar van die studie ontstonden de cabaretgroep Meiden van LOS, waarmee ze deelnam aan het Groninger Studenten Cabaret Festival en Amsterdams Kleinkunst festival. Naast diverse voorstellingen op maat ontwikkelden en speelden zij de theatervoorstellingen Lijf on Stage, FCKD, Total LOS, VAST en Lusten en Lasten tot corona roet in het eten gooide. Hèt moment om het roer om te gooien en naast de voorstellingen van LOS ook een eigen cabaretvoorstelling te maken.

Energiek, muzikaal, knettergek en serieus, dat alles is Femke, en dat zie je terug in haar solo-voorstelling: Een productie die wederom tot stand komt in samenwerking met diverse mensen die Femke inspireren.

Over OP VOLLE KRACHT

Na 15 jaar toeren met De Meiden van LOS, gaat Femke Vernij de strijd aan met de grillen van Moeder Aarde. Want als je leven in een storm belandt, ga dan OP VOLLE KRACHT vooruit; in drama liggen kansen, in drama ligt de vooruitgang. Pak het drama!

OP VOLLE KRACHT is de solovoorstelling van Femke Vernij waarin, opgezweept door weer en wind, een hartstochtelijke ode wordt gebracht aan de stem “puur zang”, leven en dood elkaar proberen te beminnen, borsten niet meer zijn wat ze waren, citaten je helpen de realiteit te begrijpen en onnodige ballast overboord gaat.

Een eigentijds (on)zinnige, verrassend, kwetsbare, fysiek stoere, intelligente cabaretvoorstelling vol verwarring, bizar confronterende verhalen en een pakkend eenvoudige muzikale diversiteit. Met als doel; inspireren voordat het te laat is!

En dit alles dan weer geïnspireerd op een moeder die door fysieke klachten totaal iets anders ging doen in haar leven.

Regie: Michaël van Buuren

Voorstelling

OP VOLLE KRACHT

Femke Vernij in het theater

Femke Vernij speelt dit seizoen in het theater, de voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: PR Femke Vernij

Cabaretière Femke Vernij gaat vooruit | OP VOLLE KRACHT

Speellijst Femke Vernij – OP VOLLE KRACHT

April 2023
zaterdag 15 april - 20:30 K.C.A. Kunst & Cultuur Aalsmeer Aalsmeer 0297-326831
zaterdag 22 april - 20:15 Vestzaktheater De Schelleboom Oosterhout (NB) 0162-437165