Bekende artiesten met nieuwe voorstellingen

Binnenkort in het theater

Dit zijn de nieuwe voorstellingen van artiesten die jij al van ons kent

Het huidige theaterseizoen is bijna voorbij en het nieuwe seizoen komt eraan. Dat betekent dat er ook veel bekende artiesten binnenkort nieuwe voorstellingen zullen spelen. In dit artikel hebben we alle nieuwe voorstellingen van de artiesten die je al van ons kent op een rijtje gezet. Zo weet jij welke voorstellingen er vanaf september 2024 in de theaters te vinden.
Welke bekende artiesten komen terug met nieuwe voorstellingen?

Naast de nieuwe artiesten en voorstellingen die in de reprise gaan, zijn er ook artiesten die je al van ons kent die met een nieuwe voorstelling komen. Dat is natuurlijk iets waar wij blij mee zijn, want zo zien we nieuwe kanten van artiesten die we al kennen. Dus welke artiesten zullen terugkomen met wat nieuws? Ons complete overzicht kan je hier lezen.

Het seizoen van content creators

Met een succesvol YouTube-kanaal en meerdere succesvolle theatertours, komt Nienke Plas met Medeplichtig. In deze voorstelling vraagt Nienke zich af hoe crimineel een mening is en erkent daarin haar eigen fouten. Ook benadrukt ze dat ze niet meer passief wil zijn. Ze deelt haar gedachten en meningen zodat het publiek medeplichtig is. Ook de herkenbare humor en zelfreflecties van Nienke zijn in deze voorstelling weer te vinden, zoals we gewend zijn van haar.

Het seizoen van dans

Ook Xclusiv Company heeft een hoop verschillende voorstellingen naar het theater mogen brengen, nu brengen zij Sculptor. Een unieke voorstelling waar dans, muziek, woordkunst en visuele kunst een verhaal vertellen over doorzettingsvermogen, groei en de elementen van de community. Door echte verhalen en passie is het een inspirerend geheel samengebracht door dans. Door tegenslagen en successen ontdekken ze nieuwe wegen naar zelfverbetering en zo kunnen wij allemaal onze eigen “Sculptor” vinden, die wij allemaal in ons hebben.

Het seizoen van muziek

Veel van onze muzikale artiesten zullen in het nieuwe seizoen met een nieuw programma komen. Edsilia Rombley zal haar liefde voor muziek delen met het publiek zoals we van haar gewend zijn. Ook Jennie Lena zal op haar eigen manier haar liefde voor muziek delen, maar dan specifiek aan de muziek van de legendarische Prince. Daarnaast komt Absolutely Floyd met een muzikaal eerbetoon aan Pink Floyd, aangevuld met licht en videobeelden.

Tevens zijn er meerdere artiesten die niet alleen in reprise gaan met hun voorstellingen, maar ook nieuwe voorstellingen hebben. Britta Maria brengt met haar ensemble een ode aan Liesbeth List, waar de Franse en Nederlandse liederen ten gehore worden gebracht in combinatie met de verhalen. Liefhebbers van Beethoven kunnen terecht bij Dutch String Collective, want zij doen een ode aan hem en zijn verborgen dramatische liefdesverhaal gebaseerd op een anonieme brief die Beethoven nooit verstuurd heeft. Ricky Koole zoekt ook waar haar muzikale wortels liggen en wat zij nou eigenlijk zocht door haar reizen met natuurlijk een goede dosis muziek. Chris Grem gaat samen met het publiek op zoek naar waarom smartlappenzingen zo bevrijdend, troostend en verbindend is. Zo is er genoeg muziek om van te genieten in de theaters, waar we kunnen lachen, een traantje kunnen wegpinken en meebrullen.

Het seizoen van familievoorstellingen

Na het succes van haar voorgaande voorstellingen, is Monique Smit weer terug en neemt het publiek mee op reis. Een voorstelling vol muziek, dans, vrolijkheid en gezelligheid die het publiek meeneemt naar alles wat een vakantie een feestje maakt, van reizen tot zwemmen tot zandkastelen bouwen tot zelfs de minidisco. Een echt feestje met een hoop nieuwe liedjes en echte KidsPop-klassiekers.   

Het seizoen van toneel

Na diverse producties, brengt Ida van Dril het verhaal van Hamlet naar de theaters. Het is een explosieve voorstelling over de strijd tussen jong en oud in een eigentijds en modern jasje. Dit wordt vormgegeven door een complexe relatie tussen ouder en kind, waarbij de hedendaagse realiteit een grote rol speelt en gedeeld wordt door het poppenspel van Ida. Dit keer niet alleen voor kinderen, maar vooral ook voor volwassenen!

Het seizoen van spoken word

Welke vloek houdt jou vast in een vicieuze cirkel? Doormiddel van animatie en live theaterspel brengt Onias Landveld Kunu. Hetgeen dat al de elementen samenbindt, zijn de gedichten en spoken wordt teksten over de menselijke strijd en groei. Onder leiding van Elegua, een Afrikaanse Godheid, onderzoeken we de gevolgen van trans- en intergenerationele overdracht en hoe dat mensen gevangenhoudt in een vicieuze cirkel. Zo wordt het publiek uitgedaagd om na te denken over negatieve kanten uit hun familiegeschiedenis, waar je maar niet uit kan ontsnappen.

Het seizoen van entertainment

Renate Reijnders komt samen met Jennifer Evenhuis en andere vrouwen, om het over moederschap te hebben in Moedermonologen. Herkenbare en rauwe, maar toch humoristische monologen en verhalen over moederschap en alle bij behorende taboes en struggles, waar dingen daarover besproken kunnen worden, die normaal niet hardop gezegd worden. Het belooft een avond vol herkenning en erkenning voor niet alleen de moeders, maar voor iedereen.

Het seizoen van cabaret

De cabaretiers hebben ook volgend seizoen weer wat nieuws te presenteren. Zo Annick Boer is nog lang niet uitgesproken en is klaar om er weer vol in te gaan met nieuwe muziek en komische conferences. Ook Steven Brunswijk vertelt zijn verhaal door vermakelijke verhalen in het Surinaams.

Daarnaast onderzoekt Aron Elstak door humor en liedjes hoe de mensen met nuance zich verhouden in een wereld vol luide stemmen en wie er eigenlijk voor hen is als het moeilijk wordt. Nilgün Yerli onderzoekt met humor en passie waarom wij onze dromen altijd uitstellen naar ‘’later’’, de absurde kanten van het leven en wat nou echt belangrijk is. De thema’s van jezelf vinden zijn ook te vinden in de humoristische en nuttige inzichten van Arnout van der Bossche over de coaching wereld. Zoals we gewend zijn, zullen Guido Weijers en Sjaak Bral klaar staan met hun eigen conferences over 2024, waar we terugblikken op het hele jaar.

Deze voorstellingen bezoeken?

Al met al is er voor iedereen wat wils te vinden in het theater. Hopelijk heeft deze lijst jou inspiratie gegeven, voel je vooral ook vrij om de speellijsten van de artiesten te bekijken – dit doe je door op de namen van de artiesten te klikken of via onze homepage te zoeken op naam.

Ben je opzoek naar een impresariaat?

Ben je een artiest of theater en denk je dat wij jou kunnen helpen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Foto: Ruud Baan

Op zoek naar een impresariaat? Neem contact met ons op.