Edsilia Rombley in het theater

Edsilia Rombley

Dit seizoen in het theater

Over Edsilia Rombley

Edsilia Rombley staat voor onovertroffen veelzijdigheid. Soul, Pop, Jazz, R&B. Up tempo, ballads. Ze zingt net zo makkelijk Nederlands- als Engelstalige songs en wisselt haar theatertours af met tv-optredens. Als een van de Ladies of Soul stond zij al 15 keer in een uitverkocht Ziggo Dome.

Haar professionele zangcarrière start ze in 1995 met de R&B-groep Dignity. Wanneer Edsilia in 1996 de Soundmixshow wint, breekt ze door. Ze wint het jaar daarop ook de Europese Soundmixshow en brengt haar eerste solo single Baby It’s You uit. In 1998 vertegenwoordigt Edsilia ons land tijdens het Eurovisie Songfestival, en met succes! Met haar single Hemel en Aarde behaalt ze de vierde plaats, had daarmee de best scorende Nederlandse inzending van de afgelopen 35 jaar. Met veelzijdigheid als kracht bouwt ze verder aan haar carrière en gaat in 2004 op tournee onder begeleiding van Jazzpianist Michiel Borstlap, waar ze jazz met pop combineert.

Haar album Sweet Soul Music nam ze in 2013 op onder begeleiding van het Metropole Orkest onder leiding van John Clayton.

In 2017 vierde ze haar 20-jarig artiestenjubileum met een speciaal optreden in Theater Carré. Tijdens dit jubileumconcert blikt zij samen met het publiek terug op de meest bijzondere momenten uit haar carrière. In 2019 vertolkt Edsilia de rol van Maria in de live tv-uitzending van The Passion vanuit Dordrecht en gaat zij weer het theater in met The Piano Ballads & More. In 2020 stond zij voor het eerst solo in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ook presenteerde zij dat jaar Europe Shine a Light, de alternatieve televisie-uitzending van Eurovision Song Contest tijdens de COVID-pandemie.

Samen met Chantal Janzen, Jan Smit en Nikkie de Jager presenteerde zij live vanuit Rotterdam Ahoy het Eurovisie Songfestival 2021. In het najaar van 2022 released zij haar album In Balans met nieuwe eigen muziek, waarmee zij komend theaterseizoen weer door Nederland zal touren.

Over In Balans

Met haar 25-jarig jubileum keert Edsilia Rombley terug in de theaters met haar nieuwe tour: In Balans, naar het gelijknamige album. “Ik kan niet wachten om in het theater een aantal nieuwe liedjes met jullie te delen. Daarnaast zing ik uiteraard nummers uit mijn inmiddels 25-jarige carrière.” aldus Edsilia Rombley. Op eigen wijze brengt zij met haar all-female band bestaande pop-soulnummers en nieuwe muziek. Een intieme avond uit met persoonlijke anekdotes en humor.

Voorstelling

In Balans

Edsilia Rombley in het theater

De voorstellingen van Edsilia Rombley zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Ruud Baan

Speellijst Edsilia Rombley – In Balans

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie