Arnout van der Bossche in het theater

Arnout van den Bossche

Dit seizoen niet in het theater

Over Arnout van den Bossche

Als je Arnout Van den Bossche op straat tegenkomt, zou je nooit vermoeden dat hij comedian is: eenvoudig kostuum met gekleurde das, zakelijk brilletje en een kort gewiekt kapsel. Je zou wedden dat hij onderweg is naar zijn werk, ergens in een groot betonnen gebouw. Je zou hem vooral niét opmerken.

Jarenlang was hij ook die man. Een ingenieur die werkte voor grote bedrijven waaronder Siemens en Proximus/Belgacom. Hij rijgde de onuitspreekbare functies aan elkaar: purchase analist, Fertigung Techniker, business consultant, senior bid manager.

Maar deze man won in 2009 Humo’s Comedy Cup. En toen werd hij fulltime comedian. Hij maakte de succesvolle zaalshow De Relatiefluisteraar, waarmee hij heel Vlaanderen en Nederland afschuimde. Na meer dan vijf jaar promoveerde hij zichzelf volgens de regels van het management tot Senior Executive Comedian.

Voor zijn tweede show haalde hij inspiratie uit zijn vorige leven: het bedrijfsleven. De absurditeit van ellenlange mailconversaties terwijl je collega gewoon naast je zit, procedures die worden opgestart wanneer een printer de geest geeft en het haantjesgedrag van de managers… Arnout zag hoe werknemers zich door deze schijnbaar kleine elementen knettergek lieten maken. Ook flirtte Arnout, na een zware tour met De Relatiefluisteraar met een burn-out. Door zich toe te leggen op thema’s als werken en burn-out maakte hij voor zichzelf een mentale klik en klauterde uit zijn eigen dal. En daar kwam iets constructief uit: zijn tweede zaalshow ‘Burn-out voor Beginners’ werd geboren.

Met succes, want Arnout speelde de show al ontelbare keren in theaterzalen in zowel Vlaanderen en Nederland, met een tournee langs de grote zalen in de Vlaamse centrumsteden én twee uitverkochte Lotto Arena’s als kers op de taart. Sommige stukken uit de show, zoals het fragment over Powerpoint, werden ook al duizenden keren online bekeken en gedeeld. Arnout Van den Bossche, een fenomeen!

En het verhaal gaat verder. Arnout Van den Bossche heeft ondertussen een Franstalige dubbelganger onder de naam “Arnaud Dubois”. Arnaud is in het dagelijkse leven Olivier Vanhuysse, een Brusselaar met een indrukwekkende cv uit het bedrijfsleven. Hij is de geknipte man is om “Burn-out voor Beginners” in het Frans te spelen: “Burn-out pour les Débutants”.

Voorstelling

Eerdere programma’s:

  • Burn-out voor Beginners

Arnout van den Bossche in het theater

De voorstellingen van Arnout van den Bossche zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Pieter Verhaegh

Speellijst Arnout van den Bossche

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie