Aron Elstak in het theater

Aron Elstak

Dit seizoen in het theater

Over Aron Elstak

Aron Elstak is cabaretier, acteur, zanger en componist. Hij is in het hele land te zien met zijn avondvullende soloprogramma’s en werkt daarnaast voor theatergezelschap TG De Klassieken. In 2013 stond hij in de halve finale van Cameretten en sindsdien is hij een vast gezicht in het Nederlandse cabaretlandschap.

Hij heeft een voorliefde voor het luisterlied en zijn conferences zijn hilarisch herkenbaar. Met zijn kenmerkende warme stem kan hij als geen ander een verhaal vertellen in een lied. Daarnaast is zijn stem te horen op tv, in luisterboeken en op de radio. Aron is de koning van de spraak en heeft naast een prachtige vertelstem ook heel veel accenten, talen en stemmetjes in huis.  

Aron schreef de afgelopen jaren meer dan 70 scènes en liedjes voor Spijkers met Koppen op NPO Radio 2. Hij weet de actualiteit razendsnel, vanuit een originele en grappige invalshoek, om te zetten in tekst en muziek. Ook is hij de vaste zanger van het Spijkerlied, waarmee hij iedere uitzending actueel en muzikaal afsluit.

In februari 2022 kwam zijn nieuwe single #Jacques uit, een eervolle opdracht van het Amsterdams Kleinkunst Festival: “Hij speelt als geen ander met taal en muziek en slaat met #Jacques zowel artistiek als inhoudelijk de spijker op zijn kop”. Het AKF vroeg 8 cabaretiers om een lied te schrijven dat geïnspireerd was op één van de liedjes van Annie M.G. Schmidt. Zij is één van Arons grootste inspiratiebronnen en hij vond het dan ook een enorme eer om deze opdracht aan te nemen. Daarnaast vroeg het AKF hem om voor de Avond van de Kleinkunst een muzikaal antwoord te schrijven op het lied Met hart en ziel van Rick de Leeuw. Zijn antwoord, Komt nog wel een keer, is net als #Jacques te beluisteren op Spotify en in de uitzending van de Avond van de Kleinkunst in Volgspot op Radio 5.

Over TOETJE!

Voorstelling

TOETJE!

Na een pauze van drie jaar is Aron Elstak terug met een gloednieuw cabaretprogramma dat actueler en urgenter is dan ooit. Althans, voor hem. Niet alleen meer het verlangen naar vroeger, maar op zoek naar een plek in het Hier en Nu!

In de tussentijd is hij toegetreden tot het vaste cabaretteam van Spijkers met Koppen (BNNVARA) op NPO Radio 2, waarvoor hij meer dan 60 scènes en liedjes schreef en speelde. In februari 2022 kwam zijn nieuwe single #Jacques uit, een eervolle opdracht van het Amsterdams Kleinkunst Festival: “Hij speelt als geen ander met taal en muziek en slaat met #Jacques zowel artistiek als inhoudelijk de spijker op zijn kop”.

In deze voorstelling toont Aron zich rauwer, hilarischer en actueler dan ooit. Natuurlijk gelardeerd met prachtige liedjes!

In TOETJE! balanceert Aron op het dunne koord van respect en racisme. Want wat mag er nou nog wel en wat niet meer? Kun je het überhaupt nog goed doen? En mogen we nog een beetje lachen?

Witte én zwarte mensen vragen hem naar zijn afkomst en beiden kijken raar als zijn antwoord is: Alblasserdam. Hij steunt Black Lives Matter én zijn hart gaat sneller kloppen van boerenkool met rookworst. Waarom kan dat niet naast elkaar bestaan, zonder kleur of afkomst? Aron is half Surinaams-Indonesisch en half Fries. Hij wil bij iedereen horen en het vooral voor iedereen goed doen, maar het liefst is hij gewoon zichzelf – in al zijn kleuren.

In TOETJE! speelt hij met vooroordelen en nieuwe inzichten. Hij schuwt de harde grappen niet en bouwt een Heerlijk Hollandsch feestje voor iedereen die het met hem vieren wil, in zijn kenmerkende stijl: grootse en kleine liedjes, hilarische conferences en treffende imitaties. Maar dan geëngageerder dan ooit.

Aron Elstak in het theater

De voorstellingen van Aron Elstak zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Marc Driessen

Speellijst Aron Elstak – TOETJE!

Mei 2024
  20:15 ma. 06 mei Isala Theater Capelle a/d IJssel 010-4586400