Onias Landveld in het theater

Onias Landveld

Dit seizoen in het theater

Over Onias Landveld

Onias Landveld is schrijver, voice-overacteur, verhalenverteller, spoken word-artiest en de voormalige stadsdichter van Tilburg. In 2015 won hij de Van Dale Spoken Award for Storytelling. Sindsdien geeft workshops in spoken word en (corporate) Storytelling. Het laatste doceert hij aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, maar ook bij bedrijven en instellingen.

Als Multi getalenteerde kunstenaar heeft hij exposities gemaakt voor het Nationale Archief en diverse musea. Hij trad op in Europa en het Caribisch gebied op festivals, voor gemeenten en meerdere instellingen. Momenteel toert hij met een eenmansshow genaamd Wortels en Cassave, waarin hij de oorsprong van zijn namen meeneemt en zijn marron-identiteit uitdrukt. Hij mixt verhalen met gedichten tot een aangrijpend verhaal. Zijn volgende solo voorstelling heet Kunu (Vloek) Een eclectische voorstelling van animatie en theater. Hierin speelt hij Elegua. Een Afrikaanse/Afro diaspora godheid dat mensen-moe is.

Onias werd in 1985 geboren in Suriname, maar ontvluchtte het land vanwege een burgeroorlog in 1989. Na een korte terugkeer naar Suriname in 1992, woont en werkt hij sinds 1998 weer in Nederland.

Over Wortels & Cassave

Wortels en cassave is een bitterzoet verhaal over identiteit, geschiedenis en het vinden van een eigen plek. Met een lach en een traan verteld Onias Landveld over het ontstaan van zijn Nederlands klinkende achternaam, de conflicten met zijn Hollandse wortels en zijn identificatie met zijn Surinaamse roots. In deze solo voorstelling neemt hij de kijkers mee op vlucht voor een burgeroorlog en de eerste introductie aan een onbekend Venlo in 1989. Wortels en cassave is persoonlijk, intrigerend en snijdend tot op het bot.

Voorstelling

Wortels & Cassave

Onias Landveld in het theater

De voorstellingen van Onias Landveld zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: PR Onias Landveld

Speellijst Onias Landveld – Wortels & Cassave

Maart 2024
  20:15 za. 23 maart KomedieLAB Amsterdam -
Juni 2024
  20:00 za. 01 juni Studio De Bakkerij Rotterdam 010-8440900