Nilgün Yerli in het theater

Nilgün Yerli

Dit seizoen in het theater

Over Nilgün Yerli

Nilgün Yerli is een Nederlandse schrijfster en cabaretière en programmamaker. Ze werd geboren in Turkije. Op haar 10e kwam ze naar Nederland, aanvankelijk woonde ze in Heerenveen in Friesland, later woonde ze in Amsterdam.

In haar leven is ze geëmigreerd naar Istanbul, New York en Londen, maar nergens voelt ze zich zo thuis als in Amsterdam. Met andere woorden, Nilgun Yerli is weer terug in Nederland, in het theater en vooral bij haar zelf.

Over Tinderella

Nilgun Yerli is weer terug in Nederland, in het theater en vooral bij haar zelf. Sinds Carre 2005 is er veel gebeurd in haar leven en in de wereld. Haar ongewone leven: Ze emigreert naar Istanbul, New York en Londen, maar nergens voelt ze zich zo thuis als in Amsterdam en komt weer terug! Natuurlijk ook in het theater.

Inmiddels is Nilgün Yerli 50 jaar. Getrouwd, Moeder, Gescheiden, Werkeloos, Geen echtgenoot, geen baan, geen roots, niets dat verbindt. Wat doe je dan?

Je klamt je vast aan je herinneringen maar die doen verdriet want alles is vergaan. Kommer en Kwel? Welnee! Er is altijd een dooddoener zoals “Hoop”. Gek genoeg voor een dooddoener bezorgt het toch heel veel leven.

Onze contacten online vermenigvuldigen zich
Terwijl de eenzaamheid in het hart een kietelende kwelling blijkt
Relaties zijn net als wegwerp artikelen geworden
Het hart leid en het verstand begeleid
Maar als het verstand te veel begeleid dan lijdt het hart.

Ze zoekt in Tinderella naar de ‘Grote Liefde’ en daarmee zichzelf.
Alsof er ook een ‘Kleine Liefde’ bestáát trouwens.
Ja die bestaat!
Er is heel veel kleine liefde, niet in het leven dat fan-tas-tisch moet zijn,
maar wel in het gewone leven dat natuurlijk helemaal niet gewoon is, want niets is gewoon.

Nilgün Yerli in het theater

De voorstellingen van Nilgün Yerli zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Studio Govert de Roos

Speellijst Nilgün Yerli – Tinderella

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie