Jennie Lena in het theater

Jennie Lena

Dit seizoen in het theater

Over Jennie Lena

Jennie Lena is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Dankzij haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid zijn haar muziekvideo’s zijn inmiddels meer dan 60 miljoen keer bekeken op YouTube. Ze groeide op met een rijk palet aan muzikale stijlen, waaronder soul, blues en gospel. Haar liefde voor deze genres is duidelijk terug te horen in haar muziek en haar manier van songwriting, waarin leven & dood, eenzaamheid, moederschap, liefde en de constante strijd tussen pijn en hoop belangrijke ingrediënten zijn.

Jennie begon haar carrière bij acts als Postmen, Anouk en Sven Hammond Soul. Vervolgens begon ze haar eigen songs te schrijven en als solo artiest op te treden. Haar optredens werden al snel opgemerkt en volgden er optredens in Europa, Azië en de Verenigde Staten, waaronder in het legendarische Apollo Theater in Harlem. Ze opende o.a. voor Joss Stone, die haar uitnodigde voor haar Europese tour, en werkte samen met de bekende Amerikaanse band Postmodern Jukebox.

Welke stijl ze ook zingt, haar stem ís haar stijl. Leven & dood, eenzaamheid, moederschap, liefde en de constante strijd tussen pijn en hoop zijn de ingrediënten van haar songs en daarmee zingt dit natuurlijke podiumbeest recht je hart binnen. Jennie verrast haar publiek keer op keer met haar rauwe, Amsterdamse flair en humor.

Haar definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar vertolking van ‘Who’s Loving You’ en ging onmiddellijk viral. De video is inmiddels meer dan 50 miljoen keer bekeken. Er volgde een solo tour door de USA en een samenwerking met de bekende Amerikaanse band Postmodern Jukebox. Lena bracht de afgelopen jaren 5 Albums en 2 EP’s uit die ze schreef en co-produceerde. In 2021/2022 tourde zij met haar album Jennie Lena Sings Michael Jackson en staat zij op het North Sea Jazz festival.

Voorstelling

Winter Songs

Eerdere programma’s

  • Jennie Lena sings Michael Jackson unplugged

Over Winter Songs

Jennie Lena komt de wintermaanden van 2023 en 2024 naar de theaters in Nederland in een intieme akoestische setting om prachtige ‘Winter Songs’ met haar publiek te beleven. Jennie zal de mooiste Gospel, Soul, Blues, Jazz songs en uiteraard haar eigen nummers zingen, afgewisseld met bekende kerstklassiekers in december.

Jennie: “Ik ga terug naar mijn Roots, en naast de Soul en Blues liggen die grotendeels in de Gospelmuziek. Ik was als tiener best zoekende en kwam op mijn 13e in aanraking met een internationale kerk in Amsterdam.”

Ik hoorde daar voor het eerst black Gospel music dat daar live gezongen werd en voelde een enorme connectie met de intense passie, kracht en het vuur van deze muziek en manier van zingen. Vanaf dat moment was mijn manier van zingen en muzikale wereld voorgoed beïnvloed. Al ga ik tegenwoordig niet meer naar de kerk: Je hoeft niet gelovig te zijn om deze muziek te voelen. De levensenergie en de troost die Gospelmuziek geeft is voor iedereen en wil ik delen met mijn publiek in het theater.

De Winter Songs concerten worden een intieme avond vol klanken van hoop.

Muziek die je hart opnieuw vervuld met verdieping, blijdschap en energie voor het nieuwe jaar dat gaat komen of net is begonnen. Connectie en humor zijn de bindende factoren die dit optreden tot een onvergetelijke avond zullen maken.

Jennie verrast je met haar rauwe Amsterdamse humoristische flair, maar weet haar publiek ook te ontregelen en ontroeren. Vanaf het begin tot het eind van de show weet Jennie Lena met haar persoonlijkheid, geweldige stem, droge humor en haar enthousiasme de bezoekers te boeien.

Jennie Lena in het theater

De voorstellingen van Jennie Lena zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: PR Jennie Lena

Speellijst Jennie Lena – Winter Songs

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie