Xclusiv Company in het theater

Xclusiv Company

Dit seizoen in het theater

Biografie Xclusiv Company

Xclusiv Company is een gezelschap Rotterdamse makers met roots in de hiphop, clubbing en ballroom cultuur. Ze maken theatervoorstellingen die kunstzinnig én street-credible, betekenisvol én entertainend zijn. Aantrekkelijk voor jongeren, liefhebbers van urban arts en dans, maar ook voor het theaterminnende publiek.

Onder leiding van Jason R. Jeandor en Osman Batal heeft Xclusiv Company ontwikkeld van breakdance crew tot interdisciplinaire performance company. Vanuit de in 1997 opgerichte breakdance crew hebben zij een voortrekkersrol vervuld in de ontwikkeling van professioneel hiphop & urban dans naar theater. Ook legde de dansgroep met The Hause of ShoQlat de basis voor de Nederlandse ballroom cultuur. In 2017 werden ze als eerste urban (dans)gezelschap opgenomen in het Cultuurplan van Rotterdam, wat ons stimuleert om ook in de toekomst te blijven groeien en vernieuwen.

De dansgroep werkt met een creatieve kern van dansers, choreografen, zangers, songwriters, producers, woord- en beeldkunstenaars, met ieder hun expertise en culturele achtergrond. In de de performances gebruiken ze dans, muziek, spoken word, beelden en mode uit de urban – hiphop, clubbing  en ballroom – cultuur. Het zijn culturen waar de leden van Xclusiv Company zich mee identificeren en verbonden voelen.

Van daaruit maken ze cross-overs met andere kunstvormen, zoals moderne dans, elektronische muziek en visuele kunst. Ze laten grenzen tussen muziek- en dansculturen vervagen en experimenteren met verschillende stijlen op één podium.

In de voorstellingen staan stedelijke thema’s als identiteit en diversiteit centraal. Xclusiv Company baseert hun verhalen op ervaringen en gevoelens van de makers en mensen uit de omgeving. Ze verleggen grenzen en weten taboes en kaders te doorbreken. Het publiek kan zichzelf, maar ook de ander, in het werk van Xclusiv Company ontdekken en herkennen.

Over TRASH LAKE

Xclusiv Company presenteert TRASH LAKE: een stoere dansvoorstelling over seksuele diversiteit. Een genot om naar te kijken!

“Ik ben een mens gemaakt uit liefde, mijn gevoelens zijn puur. Waarom wanneer ik mezelf omarm, reageert de maatschappij zo zuur!?”

TRASH LAKE is geïnspireerd op muziek, dans en mode uit de clubbing scene. Allerlei dansstijlen – van house tot vogue tot modern – komen voorbij. Spectaculair gemixt met spoken word, videoprojecties en lichteffecten.

TRASH LAKE vertelt het verhaal van een jongeman, The Searcher, die zijn seksuele identiteit als ’n vloek ervaart. In zijn zoektocht naar verbinding en intimiteit leert hij anderen kennen, die net als hij te maken kregen met vooroordelen en taboes. Langzaam maar zeker komt The Searcher in het reine met zichzelf en zijn omgeving.

De personages en perspectieven in TRASH LAKE zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen: acht personen werden geïnterviewd over de ontwikkeling van hun seksualiteit. Wat door de één als privé wordt gezien, is voor de ander juist dé manier om zich openlijk te uiten en andersom. Maar wie verder kijkt, ontdekt verrassende overeenkomsten.

De boodschap van TRASH LAKE is: jouw seksualiteit én die van de ander mag er zijn!

(Let op: tijdens de voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop)

Voorstelling

Trash Lake

Eerdere programma’s:

  • BEHIND THE iMASQ

Xclusiv Company in het theater

Xclusiv Company speelt dit seizoen in het theater, de voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Raemy Abdelsalam

De vurige dansvoorstelling van Xclusiv Company | Trash Lake

Speellijst Xclusiv Company – Trash Lake

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie