Renate Reijnders in het theater

Renate Reijnders

Dit seizoen in het theater

Over Renate Reijnders

Renate Reijnders is cabaretière, actrice en presentatrice. De afgelopen jaren stond ze in de theaters met het Humorcollege en het Liefdescollege dat wegens succes waren verlengt.

Renate Reijnders (1973) is geboren in het Limburgse Beek. In 1997 studeerde ze af aan de toneelschool van Arnhem. Na haar studie wilde ze cabaret gaan maken en dat lukte. In 2000 won ze als cabaretduo Reijn en Goed het Vara’s Leids Cabaret Festival. Vijftien jaar lang toerde ze door Nederland om elke schouwburg onveilig te maken. Met Reijn en Goed heeft ze uiteindelijk negen theaterprogramma’s gemaakt.

In 2010 maakte ze een uitstapje en was ze te zien met o.a. Arie Koomen (Lama’s) en Edo Brunner (Wie is de mol?) in de comedy Een avondje Bergkamp. In 2015 besloot Reijnders om solo verder te gaan en met succes.

Naast cabaretiere is Renate ook te zien in gastrollen zoals Het Sinterklaasjournaal, Gooische vrouwen, Wie denk je wel dat je bent (NPO) en Dertigers! In 2015 speelde ze mee in de Gouden Kalf winnende film Gluckauf van Remy van Heugten. Ook is Renate als stemacteur te horen in verschillende commercials, Bavaria en Zalando.

De afgelopen jaren is Reijnders actief jurylid bij Pucks Talent Cabaret in het Centrum voor Podiumkunsten in Arnhem en het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF).

Voorstelling

Het Liefdescollege

Over Het Liefdescollege

Renate Reijnders is De Ruby Wax van Nederland!

Een liefdescollege? Hebben we dat nodig? Volgens comédienne en Liefdesprofessor Renate Reijnders wel: er valt namelijk nog heel wat te leren en vooral te lachen om de liefde. Daarom vertelt ze in haar show niet alleen flirttips en hilarische liefdesfacts, maar ook bruikbare tips om een relatie leuk te houden, een date aan de haak te slaan of oude liefdes te doen herleven.

Hoe flirt je zonder jezelf voor schud te zetten. Wat zegt je lichaamshouding over je en hoe maak je oogcontact?

Het Liefdescollege is cabaret, show en college ineen. Een romantische avond voor stellen en de happy singles. Het is niet interactief, dus lekker lachen vanuit je luie stoel. De Liefdesquiz komt natuurlijk ook aan bod: “Welke geur windt mannen op?”, “Wie worden er vaker verliefd op het eerste gezicht, de mannen of de vrouwen?” en “Hoeveel procent van de Nederlanders denkt er wel eens over om z’n partner te vermoorden?”.

Reijnders helpt je als een ware cupido op weg, wat je relatiestatus ook is!

Renate Reijnders in het theater

De voorstellingen van Renate Reijnders zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Saskia Kerkhoff

Speellijst Renate Reijnders – Het Liefdescollege

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie