De voorstellingen waar we in 2023 een recensie over hebben geschreven

Recensie

Dit waren de voorstellingen van 2023

Dit keer doen we het anders. Normaal schrijven wij namelijk elke maand een recensie over een van de voorstellingen van onze artiesten. Alleen nu het jaar bijna ten einde is, willen we met jou terugblikken op de voorstellingen die wij in 2023 hebben bezocht en beschreven met onze recensies.

In februari vierden wij de comeback van cabaretière Nilgün Yerli

Na 10 jaar woont cabaretière Nilgün Yerli eindelijk weer in Nederland. Tijdens de periode dat ze in landen zoals Engeland, de VS en Turkije woonde, heeft ze een bijzondere ontdekking gedaan. Het datingsleven heeft in elk land dezelfde haken en ogen, op basis daarvan heeft ze haar voorstelling Tinderella het gemaakt.

Ervaringen van haarzelf met de online datingswereld, gepaard met de ervaringen van 183 anderen, zorgen voor een prachtige, grappige en kwetsbare voorstelling over het verlies en gewin van haarzelf.

Lees de recensie van Tinderella.

In maart leerden wij wat er is gebeurt met Peter “Eddeped” Lusse

Niet alleen heeft Peter Lusse vrienden voor het leven, hij heeft ook een reputatie voor het leven, namelijk die van ‘’Eddeped’’. Met zijn voorstelling Eddie voor het Leven laat de veelzijdige Peter zien dat hij na 30 jaar nog steeds het publiek kan vermaken, inspireren en natuurlijk aan het lachen te maken.

Lees de recensie van Eddie voor het leven.

In april bouwden wij een feestje met drag queen Sederginne

Sederginne ken je misschien ook wel van Drag Race Holland, maar haar carrière begon heel ergens anders. Namelijk als wc-juffrouw in Antwerpen. Met de voorstelling Van wc-madame tot Diva is Sederginne de eerste drag queen met een theatertour in Nederland.

Met de grootste hits van bijvoorbeeld Gloria Gaynor neemt Sederginne je mee in haar verhaal. Haar gezichtsuitdrukkingen, dansjes en lichaamstaal voegden nog een extra laag toe aan haar optredens. Ze voert het publiek mee in haar verhaal, wat tijdens elk nummer voor een echt feestje zorgt.

Lees de recensie van Van wc-madame tot Diva.

In mei lagen wij dubbel door Nederbelg Bas Birker

De Nederbelg heeft een mooie carrière als cabaretier opgebouwd in België. Hij dacht waarschijnlijk Nederland ontvlucht te zijn, maar toch toert hij weer in Nederland.

Het is indrukwekkend hoe Bas Birker met zijn voorstelling in blijde verachting het voor elkaar krijgt om een zaal te laten bulderen van het lachen terwijl de grap toch over zwaar onderwerp gaat. Alleen daarom zijn wij al fan.

Lees de recensie van in blijde verachting.

In juni had Hollywood geen geheimen dankzij filmkenner René Mioch

Hollywood mag dan wel gevuld zijn met de grootste sterren, maar wij hebben hier in Nederland ook onze eigen ster, namelijk René Mioch! Mr. Film heeft na bijna 40 jaar in de filmindustrie meer dan genoeg ervaring opgedaan om zelf in het spotlicht te staan. Tijdens zijn voorstelling Films en Sterren in het theater neemt hij je mee op de rode loper en zo in de wereld van showbizz.

Hij weet dit te combineren met leuke interactie met het publiek, van vragen tot een quiz. Het mooie is dat deze vragen constant veranderen, dat geldt overigens ook voor de fragmenten die hij laat zien. Actueler bestaat niet!

Lees de recensie van Films en Sterren in het theater.

In juli werden wij verliefd op Frankrijk met zangeres Britta Maria

Het Franse chanson is weer terug van weggeweest, dat bewijst zangeres Britta Maria en haar medemuzikanten Maurits Fondse en Oleg Fateev met de voorstelling Vive la Chanson!

Met een mooie lijst aan chansons zoals Ma Fille, La Bicyclette en Non je ne regrette rien, namen de zangeres en de twee muzikanten ons mee voor een avond naar een bistro in Frankrijk met veel Joie de vivre en emotie.

Lees de recensie van Vive la Chanson!

In augustus kwamen we akelig dichtbij Tom Waits door Flip Noorman

Tom Waits heeft een stem die niet te evenaren valt, althans bijna niet. Flip Noorman komt namelijk akelig dichtbij zonder zichzelf te verliezen. Hij vertaalde de muziek van de Amerikaanse zanger naar het Nederlands en wisselt deze af met goede anekdotes

De anekdotes versterken de nummers op een manier dat je meer naar de tekst gaat luisteren én meer gaat waarderen wat voor een gepuzzel het moest zijn om de poëtische woorden van Waits te vertalen naar het Nederlands.

Lees de recensie van Flip Noorman zingt Tom Waits

In september vond onze jaarlijkse seizoenspresentatie plaats

Ook in september hebben wij onze maandelijkse recensie een beetje anders aangepakt, dit is namelijk de maand van de seizoenspresentatie.

Tijdens de jaarlijkse seizoenspresentatie presenteren wij ons nieuwe aanbod voor theaterprogrammeurs. 10 verschillende artiesten hebben een preview gegeven van hun nieuwe voorstellingen die in ons aanbod voor het volgend theaterseizoen zijn opgenomen. Van cabaret tot muziek en zelfs film, het ziet er naar uit dat 24/25 een mooi theaterseizoen wordt.

Lees meer over de plannen van artiesten voor het volgende theaterseizoen.

In oktober reisden wij door de tijd met dichter Gershwin Bonevacia

Op zoek naar zichzelf neemt spoken word artiest Gershwin Bonevacia ons mee door zijn jeugd: van veertien keer verhuizen tot de vroege wens om woordkunstenaar te worden mét dyslexie en van slechte kinderen tot stoere jongens. In elk stuk zit een zorgvuldige keuze van woorden maar ook van gevoel. De zorgvuldigheid van Terug naar Prinsenplein zorgt ervoor dat twee werelden elkaar kunnen ontmoeten: de een vindt een bron van herkenning en de andere ervaart een klein hoofdstuk van iemand anders zijn jeugd.

Lees de recensie van Terug naar Prinsenplein

In november bezochten wij de humoristische nachtmerrie van de Gestampte Meisjes

Het cabaret duo De Gestampte Meisjes brengen met hun voorstelling DREAM ON hun nachtmerries naar het theater. Op een humoristische manier pakken zij angsten aan die wij hebben over de toekomst, samenleving en onszelf.

De rode draad van DREAM ON mag dan wel duidelijk angst zijn, toch durven we te zeggen dat deze voorstelling een eerbetoon aan vrouwen is. Met de vlotte sketches waarin het duo een slim staaltje samenspel toont, komt dit thema keer op keer naar voren. En terecht.

Lees de recensie van DREAM ON.

Wat heeft 2024 op de planning voor ons?

Natuurlijk kan je in 2024 weer recensies van ons verwachten. Wij hebben al een aantal bezoekjes aan voorstellingen op de planning staan, maar suggesties krijgen wij zeker. Houdt in elk geval onze website of Instagram in de gaten voor updates.

George Visser Productions wil de artiesten helpen op elke mogelijke manier, door het schrijven van de recensies bijvoorbeeld. Ben je een artiest of theater en herken jij jezelf hierin en denk je dat wij jou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Foto: Govert de Roos, Kaat Pype en Selwyn de Wind