Theaterseizoen in aanbod

Update

Wat heeft het volgende theaterseizoen in aanbod?

De zomer is bijna voorbij, dat betekent dat het nieuwe theaterseizoen is aangebroken. Terwijl het nieuwe theaterseizoen net begonnen is, zijn wij bij George Visser Productions alweer bezig met het voorbereiden van het volgende seizoen in 2024-2025. Daar hoort natuurlijk ook onze seizoenspresentatie bij.

Ook dit jaar hebben wij het theaterseizoen afgetrapt in de Rijswijkse Schouwburg. Bij de seizoenspresentatie, presenteren wij ons nieuwe aanbod voor theaterprogrammeurs en de artiesten geven een preview van de nieuwe voorstellingen.

Lees meer over waarom de seizoenpresentatie zo belangrijk is voor de theaterwereld.

De artiesten hadden veel te bieden met diverse previews van de voorstellingen. In dit artikel geven we je een samenvatting van deze dag.

  • Aron Elstak trakteert!

Op de seizoenspresentatie was Aron Elstak onze presentator. Niet alleen kondigde hij de artiesten aan met zijn natuurlijke humor en charisma, hij gaf ook een preview van zijn eigen voorstelling TOETJE! met bijvoorbeeld verschillende liedjes, zoals #Jacques. De voorstelling gaat over het zoeken van verbinding in een wereld vol polarisatie en verschillen, maar toch op een enthousiaste en eigen manier, zoals we altijd van Aron gewend zijn. Een ding is zeker, het smaakte vooral naar meer.

  • De ervaring van CineMusic

CineMusic gaf een preview van de voorstelling The CineMusic Experience, waarbij het publiek meer te weten kwam over hoe en waarom Cinemusic met het 36-koppige orkest langs Nederland gaan met deze voorstelling. Filmmuziek raakt namelijk en kan emoties en gevoelens oproepen. Met meer dan 20 films en de afwisseling tussen de muziek die gespeeld word, heb je op deze manier nog nooit eerder filmmuziek ervaren.

  • De vrouwen van Cohen door Channah & Cyrelle

Channah en Cyrelle waren er ook bij om hun muzikale talenten te gebruiken om de vrouwen van de getalenteerde charmeur Leonard Cohen een stem te geven. Hoe zouden Cohen’s voormalige partners kijken naar zijn liedjes? Dit is wat Channah en Cyrelle in de voorstelling Songs for Leonard doormiddel van zang en verschillende instrumenten, van de trompet tot gitaar tot piano, aan ons laten vertellen en nog belangrijker, laten horen.

  • Moderne draai op Hamlet door Ida van Dril

Na jaren van jeugdvoorstellingen, komt Ida van Dril met Hamlet voor volwassenen vanaf 15 jaar. Ook Ida kwam met een preview over hoe zij het verhaal van Hamlet interpreteert naar de 21ste eeuw, waar de relatie van een moeder met puberende jongen centraal staat. Ida vertelt dit verhaal met een bijzondere twist en haar speciale poppenspel zal natuurlijk niet ontbreken. Het belooft een hele actuele en bijzondere draai zijn op het bekende werk van Shakespeare.

  • Een explosie van Manu van Kersbergen & .multibeat

Manu met .multibeat kwamen aan met een explosieve preview van de voorstelling De herontdekking van de hemel. Een mix van woordkunst en compositie, die kippenvel oplevert. Je wordt meegenomen in het verhaal dat wordt gedeeld en je ziet zo de kracht van taal, storytelling en muziek. De focus van deze verhalen zal dan ook liggen bij de herontdekking van Manu als artiest en hoe woorden ons samen kunnen brengen, maar ook uit elkaar kunnen drijven.

  • Theater én film met Green Mirror Hotel

Green Mirror Hotel neemt het publiek mee in een film waar twee hotelpiraten elke nacht overnachten in een hotel van de keten Green Mirror Hotels en elke ochtend vertrekken zonder te betalen. Hij wil ermee ophouden, terwijl zij door wil, totdat het duidelijk wordt dat een van hen de laatste hotelkamer niet levend zal verlaten. Green Mirror Hotels is een unieke theaterbeleving die nog nooit eerder uitgevoerd kon worden, tot nu! Film en theater kunnen elkaar eindelijk ontmoeten. Een ode aan film en bovenal aan theater.

  • Een levensechte romcom met Stichting Stel

In romantische voorstelling Life Actually wordt een romantische comedy naar het podium gebracht, want wie zou dat nou niet willen? We genieten er allemaal wel stiekem van, maar wat als dat nou realiteit was? De preview was een stukje van deze live romcom, met een absurdistisch, romantisch en humoristisch jasje, waar je ziet hoe de karakters verstrikt raken in het genre, zonder dat ze het zelf doorhebben.

  • Liever kijken naar Selma Visscher

Met de voorstelling Ik kijk liever was Selma Visscher (deelnemer Cameretten) met haar broer, Lars Visscher, aanwezig. Op haar eigenzinnige manier onderzoekt Selma de drang van kijken en bekeken worden en vestigt zo de aandacht. De preview was een kijkje in haar gelaagde grappen, persoonlijkheid en poëtische liedjes. Zo gebruikt ze haar charmes en andere talenten om het publiek helemaal in te pakken.

  • Moedermonologen van Renate Reijnders

In Moedermonologen komt Renate Reijnders samen met verschillende andere vrouwen, zoals Jennifer Evenhuis en meerdere gastspelers, om het te hebben over moederschap en de impact daarvan. Met teksten van onder andere Claudia de Breij en Stella Bergsma, belooft het een feest te worden vol herkenning, erkenning en humor. En nee, het is niet alleen voor moeders, het is voor iedereen!

  • Jennie Lena ft. Prince

Jennie Lena sings Prince was de afsluiter van de seizoenspresentatie. Met haar soulvolle power-house stem, brengt Jennie Lena een eerbetoon aan Prince, waarbij zij het beste van Prince naar het theater brengt. Ze zong dan ook een paar van de meest onvergetelijke hits, zoals Raspberry Beret en niet te vergeten Purple Rain. Met haar 6-koppige band brengt de zangeres een swingende voorstelling naar het theater.

Een geslaagde presentatie

Alle artiesten hadden wat moois te bieden en de programmeurs waren enthousiast. We mogen wel zeggen dat de seizoenspresentatie een groot succes was, voor de programmeurs, voor de artiesten, dus ook voor ons.

Wat de volgende seizoenspresentatie in petto heeft, dat weten we nog niet. Wat we wel weten is dat seizoen 2024/2025 heel veel moois op de planning heeft staan. Naast deze 10 fantastische artiesten, hebben we meer dan 60 bekende en nieuwe artiesten die in ons aanbod schitteren.

Een van deze voorstellingen in het theater?

Ben je een programmeur van een theater en heb je na het lezen van dit artikel vragen over de voorstellingen van theaterseizoen 2024/2025? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier, dan kijken wij samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Foto: Anouk Pluijm