The CineMusic Experience in het theater

The CineMusic Experience

Dit seizoen in het theater

Over The CineMusic Experience

Stel je eens voor: een groot scherm, een groot orkest, imposante filmmuziek synchroon gekoppeld aan prachtige fragmenten van 25 wereldberoemde films. Met speciale licht- en geluidseffecten. Een unieke avond vol filmmuziek: The CineMusic live concertshow moet je een keer hebben meegemaakt.

Het professionele 36-koppige CineMusic-orkest, bestaande uit strijkers, blazers en ritmesectie, staat onder leiding van de ervaren dirigent Henk Ummels. De allereerste tour van The CineMusic Experience door Noord-Holland in 2022 was een groot succes. Alle zalen waren uitverkocht, de recensies waren lovend en de waardering van het publiek was erg hoog. Het komende seizoen krijgt de indrukwekkende concertshow een vervolg in de Nederlandse theaters.

The CineMusic Experience wordt gepresenteerd door filmjournalist René Mioch. Tijdens de concertshows vertelt deze filmkenner op boeiende wijze over zijn ontmoetingen met de vele filmacteurs, regisseurs en componisten.

The CineMusic Experience is een idee van ondernemer John van der Sluijs. Het was najaar 2019, rijdend naar huis en luisterend naar de filmmuziek van Dances with Wolves, toen bij hem het idee ontstond om een orkest op te richten dat filmmuziek speelt in harmonie met de originele filmfragmenten. Samen met pianist Ruud Luttikhuizen formeerde hij het orkest, het repertoire en de organisatie.

Over The CineMusic Experience met René Mioch

Na een succesvolle tournee in 2022 gaat het CineMusic Orkest nu de theaters in. In deze unieke belevenis speelt het 36-koppige orkest de filmmuziek van meer dan 20 wereldberoemde speelfilms, met synchroon op de achtergrond de originele filmbeelden op het grote witte doek.

Op het avondvullende programma staan onder andere: Harry Potter, James Bond, Dances with Wolves, Lord of the Rings, The Imitation Game en Da Vinci Code en actuele blockbusters uit de afgelopen jaren. Het is een meeslepende concertshow met licht- en geluidseffecten.

Het programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan filmjournalist René Mioch. De kennis van Mioch over films en zijn interviews met de vele filmacteurs, regisseurs en componisten zijn integraal onderdeel van de show. Het orkest staat onder leiding van dirigent Henk Ummels.

Voorstelling

The CineMusic Experience

Reactie van publiek na de première | The CineMusic Experience

The CineMusic Experience in het theater

De voorstellingen van The CineMusic Experience zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Lars Bezemer Just Wieb

Speellijst The CineMusic Experience

Maart 2024
  20:15 za. 09 maart De Meerpaal Dronten 0321-388770
  20:00 do. 14 maart Deventer Schouwburg Deventer 0900-3000200 laatste kaarten
  20:15 vr. 15 maart Markant Theater Maashorst Uden 0413-256110 laatste kaarten
April 2024
  16:00 zo. 07 april Rijswijkse Schouwburg Rijswijk 070-3360336 laatste kaarten
Mei 2024
  20:00 za. 11 mei Phil grote zaal Haarlem 023-5121212 laatste kaarten