Channah van ’t Riet & Cyrelle Failé in het theater

Channah & Cyrelle

Dit seizoen in het theater

Over Channah & Cyrelle

Singer-songwriter Channah trok door Canada en Amerika, op zoek naar de plekken waar haar muzikale held, Leonard Cohen, gewoond en geleefd had. Tijdens deze reis dook zij dieper in zijn werk en begon zich af te vragen: wie waren de vrouwen waar hij over zong?

Wie was Suzanne eigenlijk? Is de one-night-stand met Janis Joplin echt zo gegaan als in het liedje Chelsea Hotel? En wat was de band tussen Leonard en Joni Mitchell? Voor Cohen’s geboortehuis, in de bekende popzalen van New York en zijn stamcafé in Montreal: al reizende begon Channah muzikale tegenreacties te schrijven op het oeuvre van Cohen, om deze vrouwen een stem te geven.

Channah van ’t Riet is singer-songwriter, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en het Complete Vocal Institute in Kopenhagen en bracht inmiddels een album en drie EP’s uit. Zij deed honderden optredens in binnen- en buitenland, in diverse formaties.

Cyrelle Failé is theatermaakster en muzikante en studeerde aan de Theaterschool in Utrecht. In 2020 speelde Cyrelle met de muziektheatervoorstelling Daddy Issues op het Café Theater Festival, waar zij de publieksprijs won. Naast haar theaterprojecten speelt zij als trompettiste in diverse bigbands en orkesten, waaronder XLJAZZ en Sorrindo.

Voorstelling

Songs for Leonard

Over Songs for Leonard

Terug in Nederland maakte Channah, samen met theatermaakster Cyrelle Failé en productiehuis Nieuwe Makers muziektheatervoorstelling Songs for Leonard. Hierin vertellen zij het levensverhaal van Cohen en spelen zij zijn bekende werk, zoals Dance me to the end of love en So Long Marianne. Ook komen zijn vrouwen aan het woord in deze liefdevolle ode aan de grote songwriter.

Zichzelf begeleidend op piano, gitaar, klokkenspel, melodica, bugel en trompet geven Channah en Cyrelle een boeiende en inspirerende kijk op Cohens oeuvre. In 2023 trokken zij met deze voorstelling uitverkochte zalen (o.a. Stadsschouwburg Utrecht, Theaterkerk Wadway).

Channah & Cyrelle in het theater

De voorstellingen van Channah & Cyrelle zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Paul Hoes

Speellijst Channah & Cyrelle – Songs for Leonard

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie