Peter Lusse in het theater

Peter Lusse

Dit seizoen in het theater

Over Peter Lusse

Toen Peter Lusse tot zijn eigen verbijstering ineens een soort van beroemd werd met de comedyserie Vrienden voor het Leven, had hij er al een jaar of tien opzitten in theater en op TV.

Op zijn bomvolle CV staan cabaretprogramma’s (Schoudervulling, Winnetou’s Testament), toneelstukken, musicals, kindertheater (Thomas de Stoomlocomotief; volgens Peter zelf de beste training die je als cabaretier kunt krijgen) en TV-series (Vrienden voor het Leven en Schiet mij maar Lek).

Daarnaast is Peter schrijver en vertaler, zanger (zelfs opera!), presentator, columnist, trouwambtenaar en geeft hij workshops Comedy Acteren en is hij sprekerscoach.

De beroemdheid van Vrienden voor het Leven is afgenomen, maar zijn enthousiasme, veelzijdigheid en eeuwige nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen, die blijven tot hij in de kist ligt!

Over Eddie voor het Leven

Dertig jaar geleden speelde Peter Lusse de rol van Eddie in de TV-serie Vrienden voor het leven. Nou, dat heeft hij geweten! Na drie decennia van TV-programma’s, toneelstukken, cabaretvoorstellingen, musicals en operaconcerten, is hij voor veel mensen nog steeds “Eddeped”.

Over hoe het allemaal begon, hoe het er aan toe ging en wat er daarna gebeurde. Peter vertelt er met smaak over.
Over hoe zo’n comedyserie nou eigenlijk gemaakt wordt. Over de techniek van het comedy acteren, en van het comedy schrijven.
Over hoe je het beste een mop kan vertellen.
Over de bizarre avond dat Vrienden voor het Leven de Televizierring won.
Over wat humor nou eigenlijk precies is en hoe het werkt, en waarom het zo belangrijk is.
Over alles wat u altijd al had willen weten (én over wat u misschien liever niet had willen weten maar waarvoor het te laat is, als u eenmaal een kaartje hebt gekocht!).
Over de relatie tussen Peter en Eddeped. Hoe Alter is zijn Ego eigenlijk?
Over een bizarre carrière, over een woelig leven.
Kortom: Een uitgebreide kijk in de keuken van Vrienden, en ook in de keuken van Peter zelf.  

Een avond mét humor óver humor, over voorspoed, maar ook over tegenwind. En omdat Peter cabaretier in hart en nieren is, blijven een paar conférences en liedjes u niet bespaard. De voorstelling duurt ca anderhalf uur, zonder pauze, maar na afloop gaan we gezellig met elkaar een kopje, glaasje of flesje doen!

Voorstelling

Eddie voor het Leven

Peter Lusse in het theater

De voorstellingen van Peter Lusse zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: PR Peter Lusse

Speellijst Peter Lusse – Eddie voor het Leven

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie