Flip Noorman in het theater

Flip Noorman

Dit seizoen in het theater

Over Flip Noorman

Flip Noorman is een zanger/theatermaker die bekend staat om zijn rauwe stemgeluid en eigenzinnige voorstellingen. Als frontman van zijn gezelschap De Noormannen maakt hij diverse programma’s waarmee hij honderden keren speelde.

De muzikant won de Wim Sonneveldprijs en won ook de Annie M.G. Schmidtprijs. Verder speelde een uitverkochte tournee met het werk van Leonard Cohen waarin hij die nummers herinterpreteerde en deels ook vertaalde. In een andere voorstelling Love it schetst Noorman in eerste instantie een wereldbeeld van ‘love for sale’ perfectie, maar vervolgens brengt hij juist een onversneden hommage aan het onvolmaakte.

Ze weten wie je bent | Love it!

Voorstelling

  • Moordballades

Eerdere programma’s:

  • Flip Noorman Zingt Tom Waits (in het Nederlands)
  • Flip Noorman Zingt Leonard Cohen
  • Love it!

Over Moordballades

Vanachter de beslagen ruiten van verweerde havenkroeg ‘Het Bloedvergiet’ klinkt muziek, altijd livemuziek. Muzikanten en andersoortig schuim uit alle windstreken strijken neer in deze pleisterplaats en laten hun instrumenten spreken. Elke dag klinkt er nieuw ratjetoe-ensemble. Elke ziel is welkom, alles mag gespeeld worden.. Althans, er is één regel; in elk lied moet iemand sterven. Het liefst met voorbedachte rade..

Flip Noorman leidt een sessie samen met zijn gelegenheidsformatie ‘De Moordmannen’ waarbij naast vaste compagnon Vera van der Bie, (viool/zang) ook leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest: Mehmet Polat (ud) en Alper Kekeç (percussie) aansluiten.

Zij brengen samen een gruwelijk hilarische set van zelfgeschreven moordballades afgewisseld met hier een daar een traditioneel volkslied met dezelfde thematiek.

Verwacht een voorstelling vol krankzinnige meezingers, kroeggevechten, karakters die het recht in eigen handen nemen, slaapwandelaars en een 100-jarige die zijn dementerende vrouw een kussen op het hoofd drukt. Een rauwe avond vol gewelddadige dood die van levensvreugde uit elkaar spat.

Credits: Muziek door Flip Noorman & gelegenheidsformatie ‘De Moordmannen’, bestaande uit vaste compagnon Vera van der Bie, (viool/zang) en leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest: Mehmet Polat (ud) en Alper Kekeç (percussie).

Coproductie: O-Festival, Amsterdams Andalusisch Orkest, Amsterdams Kleinkunst Festival en Werkplaats Walhalla.

Flip Noorman in het theater

De voorstellingen van Flip Noorman zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Lenny Oosterwijk

Flip Noorman’s nieuwe voorstelling barst van levensvreugde uit elkaar | Moordballades

Speellijst Flip Noorman – Moordballades

April 2024
  20:30 vr. 12 april BREStheater Brielle 0181-413308
  20:30 za. 20 april City of Wesopa Weesp 0294-458093
  20:00 do. 25 april Film en theater MIMIK Deventer 0570-618822
Mei 2024
  20:15 zo. 05 mei De Kleine Komedie Amsterdam 020-6240534
Juni 2024
  20:15 za. 01 juni Theater HOF 88 Almelo 0546-850264