De comeback van Nilgün Yerli met Tinderella

Recensie

De comeback van Nilgün Yerli met Tinderella

Op Valentijnsdag was het niet alleen de dag van de liefde, maar ook de avond van Nilgün Yerli’s première. Met haar voorstelling Tinderella kondigt de cabaretière en schrijfster haar comeback in Nederland aan. Je hoort het goed! Na geëmigreerd te zijn naar Londen, New York en Istanbul is ze nu definitief terug in ons kikkerlandje. Maar wat kan je verwachten van haar voorstelling Tinderella?

Tinder meets Cinderella

De première van Tinderella vond plaats in DeLaMar, dus wij reisden af naar Amsterdam om de comeback van Nilgün Yerli in het echt te bewonderen. Samen met honderden anderen namen we plaats in de rode stoelen van de Mary Dresselhuys zaal. In afwachting van de voorstelling werd de aandacht van het publiek getrokken door een smal scherm waar chatberichten verschenen, die een hoop herkenbaarheid bij de gemiddelde Tinder-gebruiker veroorzaakde.

En dan moest de voorstelling nog beginnen. Hoe ze dat deed was slim. Met een sterwardessen-stem van achter de schermen verwelkomt ze haar publiek. Haar bericht is luid en duidelijk: “there is a chance to fall… in love”. Zo maakt ze op deze Valentijnsdag de thema’s van haar voorstelling in een klap duidelijk.

Daten en leven in andere landen

Nilgün Yerli mag dan wel zijn weggeweest uit Nederland, maar tijdens haar voorstelling neemt ze ons mee naar de landen waar ze heeft gewoond aan de hand van Tindermatches. Engeland, de Verenigde Staten en Turkije en Nederland, wat hebben ze gemeen? Juist, Tinder!

Mooie mannen met een lelijk accent, mannen op zoek naar friends with benefits en een Lotusbloem kwamen onder andere langs tijdens haar dates in haar voorstelling. Dat allemaal afgewisseld met de denkbeeldige gesprekken tussen haar en haar ouders, de steeds verdere toenemende afstand in de relatie met haar (nu ex-)man en daarmee het verlies (en gewin) van haarzelf.

Nilgün Yerli is terug

De cabaretière en schrijfster vat een periode van onrust in haar leven samen in een voorstelling met een beloofde zekerheid: Nilgün Yerli blijft in Nederland. Haar comeback moge duidelijk zijn!

Bekijk de speellijst van Nilgün Yerli voor speeldata en theaters. Let op: kaartjes zijn te koop bij de desbetreffende theaters.

Tinderella in het theater?

Ben je een programmeur van een theater en heb je na het lezen van dit artikel vragen over Nilgün Yerli’s voorstelling? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Foto: Brickhouse Photography / Annemiek van Velsen