Wolf in het theater

Wolf

Dit seizoen in het theater

Over Cees en de Wolf

Voor zijn Eerste Communie ontving Cees van Kempen (1963) van zijn oma een boek over groot wild in Afrika. Als klein jongetje was hij al helemaal in de ban van de natuur. Eenmaal groot geworden had het carrière-pad van Cees niets te maken met die passie, maar na een werkdag als managementadviseur verruilde hij zijn jasje en dasje toch graag voor een buitenjas en laarzen.

De droom van het jongetje bleef knagen en net voor zijn vijftigste gooide Cees het roer om; hij ging natuurfilms maken! Sindsdien heeft hij zes natuurfilms geproduceerd, die allemaal zijn uitgezonden op NPO1. Maar ook zijn ze bewonderd door publiek in meer dan dertig landen, van Duitsland tot Nieuw-Zeeland en van de Verenigde Staten tot aan China toe.

De jongensdroom van Cees kwam helemaal tot wasdom, toen hij zich stortte op het vastleggen van de terugkeer van de wolf. Het resulteerde in een prachtige film, alleen al in Nederland bezocht door zo’n 60.000 bezoekers in 130 bioscopen en filmtheaters. Na afloop van een speciale voorstelling kwam een jongetje van 8 naar Cees toe en zei: “Dit is de mooiste film die ik ooit gezien heb”. Cees signeerde het boek dat het jongetje met zijn moeder kocht. In gedachten zag hij zichzelf weer, vijftig jaar terug, met het boek dat hij van zijn oma kreeg.

Drie jaar lang bracht Cees door tussen de wolven in het bos, om zijn film en boek te maken. Nu neemt hij in een multimediale voorstelling de theaterbezoeker mee in de avonturen die hij daar beleefde. Want hoe spannend en gaaf is het niet om wolven te filmen! Maar niet alleen deelt Cees zijn spannendste belevenissen, hij deelt al zijn kennis over de wondere wereld van de wolf, de natuur en de verbazingwekkende geheimen van het bos. Een voorstelling voor jong en oud.

Over Wolf

Voorstelling

Wolf

Na 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Dit kan niemand zijn ontgaan. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? De aanwezigheid van het grootste roofdier wordt door velen gezien als een aanwinst voor het bos, maar anderen zien zijn terugkomst als gruwel. 

Welke impact heeft de terugkeer van de wolf voor het bos? Welke invloed heeft dit op de andere dieren zoals bijvoorbeeld de vos, de das, de herten en het wild zwijn? Wat verandert er allemaal in de natuur als er wolven rondlopen en wat betekent de terugkeer voor ons? De eerste gedachte die bij velen opkomt is immers dat de wolf een gevaarlijk dier is. En waarom zien we de wolf al vanaf de oudheid als speciaal wezen? Hij komt immers voor in tal van sprookjes en sages. Komt dat doordat het gezinsleven van de wolf zoveel lijkt op het onze? Hebben we werkelijk 2 miljoen tamme wolven thuis zitten in Nederland?

Voor zijn project heeft Cees drie jaar tussen de wolven in de bossen geleefd en vond hij het antwoord op al zijn vragen. Het leidde tot een unieke film en een fotoboek. Het prachtige verhaal is vertoond in 130 bioscopen door heel Nederland en zal in 2023 ook op de televisie te zien zijn. 

Maar Cees heeft nog veel meer te vertellen! Nu neemt hij in een multimediale voorstelling de theaterbezoeker mee in de avonturen die hij in het veld beleefde. Want hoe spannend en gaaf is het niet om wolven te filmen! Niet alleen deelt Cees de sensatie van zijn leven in het veld, hij neemt u mee in de wondere wereld van de wolf en de natuur. Maar ook in de verbazingwekkende geheimen van het bos. Een voorstelling voor jong en oud.

De wolf is terug in Nederland | WOLF (6+)

Wolf in het theater

De voorstellingen van Cees en de Wolf zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: PR Cees van Kempen

Speellijst Cees en de Wolf – Wolf

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie