Willie Wartaal in het theater

Willie Wartaal

Dit seizoen niet in het theater

Over Willie Wartaal

De veelzijdige rapper, dj, producer en presentator Willie Wartaal maakt onderdeel uit van de supergroep De Jeugd Van Tegenwoordig en brak door in 2005 met hun debuut single Watskeburt?!. De track werd een instant cult hit en belandde op nummer 1 op alle relevante hitlijsten. De formatie werd door critici bestempeld als eendagsvlieg. De track is echter uitgegroeid tot een ‘evergreen’ en het titelwoord is samen met woorden als patta opgenomen in het Woordenboek.

Met De Jeugd heeft WiWa de daarop volgende jaren meerdere succesvolle albums gereleased, gezamenlijk goed voor meer dan 350.000 verkochte exemplaren. De tour rondom hun laatste albums Luek en Anders eindigde in 2019 in een uitverkocht Olympisch Stadion te Amsterdam. Vergezeld door 23.000 fans, die luidkeels meezongen op hits als Sterrenstof, De Formule, Get Spanish en Hollereer. Niet slecht voor een ééndagsvlieg.

Naast hiphop entrepeneur is WiWa ook volledig in vorm als house / eclectic dj. van diverse poppodia, tot urban clubs, studentenfeesten en open minded festivals als Lowlands, Mysteryland en Milkshake, WiWa is daar!

Al deze invloeden uit zijn carrière hebben WiWa gemotiveerd solo albums Enkel Bangers’(2020) en Nieuwe Kunst (2021) uit te brengen. Op deze albums werkt hij onder andere samen met artiesten als JeBroer, Faberyayo, Vjèze Fur, Caza, KV en gerenommeerde producers als Bas Bron, Rockywhereyoubeen, Vlado en Badd Dimes.

Omdat de geplande tourdata rondom Enkel Bangers geannuleerd werden door Corona, heeft WiWa besloten een andere beleving rondom zijn muziek te creëren. Onder de noemer Willie Wartaal’s Nieuwe Kunst zond de VPRO een serie sketches uit, het is opgenomen in museum Voorlinden. In de serie sketches is WiWa te zien in diverse medewerkersrollen, met gastbijdrages van Vjèze Fur, JeBroer, Yung Internet en Famke Louise.

Over Moederdag

Na zeventien jaar lang festivals, popzalen en clubs plat te hebben gespeeld, duikt hij voor het eerst het theater in. Moederdag is een programma vol muziek, grappige en serieuze verhalen over zijn leven, zijn moeilijke jeugd, het hebben van een drugsverslaafde moeder en de levenslessen die hij daaruit haalde.

Voorstelling

Moederdag

Willie Wartaal in het theater

De voorstellingen van Willie Wartaal zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Sinan Seyhan

Willie Wartaal duikt theaters in met voorstelling | Moederdag

Speellijst Willie Wartaal – Moederdag

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie