Shirma Rouse in het theater

Shirma Rouse

Dit seizoen niet in het theater

Biografie Shirma Rouse

Shirma Tamara Rouse, oftewel de Dutch Queen of Soul, werd geboren op Curaçao en is opgegroeid op Sint Eustatius. Shirma is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland.

Haar muzikale carrière start zij 20 jaar geleden als backing-vocal voor artiesten zoals Anouk, Alain Clark en Candy Dulfer. Toen Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival werd Shirma Rouse door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival. Inmiddels heeft zij zeven albums uitgebracht waarvan het album Shout It Out Loud in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs. Naast het behalen van deze prijs, vertolkte Shirma in 2015 de rol van Maria in The Passion.

In 2017 stond Shirma op geheel eigen wijze stil bij de 75e geboortedag van The Aretha Franklin met haar The Queen of Soul Celebration Tour, een concertreeks in binnen- en buitenland en een reprise van de door Shirma Rouse zelf geschreven theatershow Shirma sings Aretha. Daar bleef het niet bij, want in 2018 bracht zij nogmaals een eerbetoon uit, ditmaal tijdens Ladies of Soul in de Ziggo Dome.

Naast haar zangtalent houdt Shirma zich bezig met uiteenlopende projecten, zo is ze vocal coach voor verschillende muzikanten, geeft les op conservatoria, produceert ze muziek en geeft ze masterclasses. Ook in de keuken heeft ze helemaal haar draai gevonden, tijdens Shirma’s Soul Kitchen combineert ze haar twee liefdes: zingen en koken. Dat deze Rotterdamse souldiva van alle markten thuis is, mag dan ook wel duidelijk zijn.

Over Shirma Rouse met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht “Celebrating Aretha”

Voorstelling

Shirma Rouse met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht “Celebrating Aretha”

De Nederlandse Queen of Soul Shirma Rouse brengt samen met het Orkest Koninklijke Luchtmacht een eerbetoon aan dé Queen of Soul Aretha Franklin. En niet zomaar een eerbetoon: ze voeren het legendarische concert van Aretha Franklin, dat in 1968 in het Concertgebouw plaatsvond, uit.

Shirma is een van de grootste soulzangeressen van Nederland en heeft samengewerkt met artiesten als Chaka Khan, Michael Bolton en Anouk. Vanavond zal ze de grootste hits van Aretha Franklin vertolken, waaronder Respect, Chain of Fools, Think en Natural Woman.

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht is gedurfd, vernieuwend, strak en met een unieke eigen sound, herkenbaar uit duizenden. Wereldwijd het enige orkest met 41 blazers en een 7-koppige ritmesectie, bestaande uit professionele jazz- en klassieke musici.

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht kan zich meten met de internationale top van bigbands en orkesten. Het orkest vervult een belangrijke rol voor defensie als muzikale ambassadeur en is hét visitekaartje van de Koninklijke Luchtmacht. 

Met speciaal voor deze avond gemaakte arrangementen, ervaart u deze klassiekers zoals nooit eerder. Maar ze doen meer dan alleen covers: ook enkele van Aretha’s minder bekende nummers zullen ten gehore gebracht worden, zodat u haar veelzijdigheid en onmiskenbare talent kunt ontdekken.

Met Shirma’s krachtige en soulvolle stem, ondersteund door Orkest Koninklijke Luchtmacht belooft dit een avond te worden die u niet snel zult vergeten. Dus neem uw vrienden en familie mee en laat u onderdompelen in de soulvolle klanken van Aretha Franklin gezongen door Shirma.

 

Shirma Rouse in het theater

De voorstellingen van Shirma Rouse zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Kelvin van Vliet

Speellijst Shirma Rouse – Shirma Rouse met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht “Celebrating Aretha”

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie