Marcel Harteveld

Dit seizoen niet in het theater

Over Marcel Harteveld

Marcel Harteveld is cabaretier, zanger, acteur, muzikant en musical-iemand. In die volgorde. Hij schrijft voor VillavdB op NPO Radio 1 en is hij vaste cabaretier bij Spijkers met Koppen op NPO Radio 2.

Hij studeert in 2010 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na zijn opleiding tourt hij met Johan Fretz onder de naam De Gebroeders Fretz door het land. Zij maken samen vier voorstellingen: Over Lijken, Onderweg, Revolte en Harteveld & Fretz. Hij speelt anderhalf jaar lang de rol van Chris de Vries in Soldaat van Oranje – de Musical. In de periode erna schrijft hij zijn eerste soloprogramma, Weet ik veel, over zijn favoriete schoolmeester, alles wat hij daarvan geleerd heeft, en wat hij daar verder voor stomme dingen mee gedaan heeft.

In 2015 bracht Marcel zijn eerste solo-album Haat/Liefde uit, vol ongelukkige liedjes over moeizame relaties. Hij was kandidaat bij De Beste Singer/Songwriter van Nederland en schreef samen met Lykele Muus voor Opium op Oerol dagelijks een lied over het festival. In 2020 bracht hij samen met Johan hun wel opgenomen maar nooit uitgebrachte album Voor de liefhebbers uit, geproduceerd door David Middelhoff, als broodnodig tijdverdrijf in tijden van Corona. Samen brachten zij onder Universal ook de single Rokjesdag uit, en de EP Onderweg. Voor de Avond van de Kleinkunst schrijft hij Stomerij, een vervolg op de hit Wasmasjien van Trafassi, en een nieuw Amsterdams volkslied voor hun ode aan de stad. Voor het programma ZomerSpijkers schreef hij muzikale odes voor o.a. Jeroen van Merwijk, Harrie Jekkers, Danny Vera en Bert Visscher.

Na zijn afstuderen speelt hij in een aantal series, reclames en films, zoals fietsenmaker Jeroen Swinkels in Danni Lowinski en muziekleraar Henri de Ruiter in SpangaS. In 2020 is hij te zien in de EO-Dramaserie Het A-Woord als Hugo Tersteeghe. Ook was hij te horen in reclames voor Open, Ziggo, Microsoft, Conrad, de Staatsloterij, SNS bank en vele anderen. Daarnaast spreekt hij al jaren tekenfilms in, zoals No-No, Abbie Hatcher en Bollie en Billie.

Over Voor de bui binnen

Voorstelling

Voor de bui binnen

Eerdere programma’s:

  • Weet ik veel

De huizenprijzen stijgen, de oceanen ook, de inflatie klotst tegen de plinten, oorlog barst los, ouderdom hakt er in, impotentie ligt op de loer, maar Marcel? Die is voor de bui binnen.

In het oog van de storm erft hij een wasserette midden in de grote stad. Ondernemen in deze tijd is niet makkelijk maar hij weet één ding zeker, hij gaat het écht anders doen.

In dit muzikale cabaretspektakel probeert Marcel zijn nieuwe aanwinst overeind te houden, terwijl hij zelf al zijn vuile was buiten hangt. Of binnen, eigenlijk. Hoe dan ook: Wil je alles weer schoon, Marcel wast t gewoon.

Marcel Harteveld in het theater

De voorstellingen van Marcel Harteveld zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Jaap Reedijk

Speellijst Marcel Harteveld – Voor de bui binnen

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie