Jhilani Wijsman in het theater

Jhilani Wijsman

Dit seizoen niet in het theater

Biografie Jhilani Wijsman

Jhilani Wijsman groeide op in een huishouden in Den Haag vol muziek met nummers van Ramses Shaffy, tot en met Etta James. Naast de pianolessen deed Jhilani muzikale ervaring op met zijn rapformatie en Kawina band.

Oprechte emoties vertalen naar laidback songs met een Nederpopsound waar Soul een grote rol speelt. Jhilani weet hoe hij, vergezeld met zijn gitaar, zijn publiek moet raken. Geïnspireerd door muzikanten als Bill Withers en Beres Hammond is de Hagenees sinds 2015 op verschillende podia en festivals.

Na zijn laatste single “terug naar mij” en zijn deelname in de solotour van ALAIN CLARK is de 36 jarige muzikant klaar om in heel de BENELUX zijn geluid te laten horen. Naast deze single heeft Jhilani nog tientallen nummers geschreven en ten gehore gebracht, waaronder het nummer, ‘Mijn stad Den Haag’, dat inmiddels een bekend geluid is geworden in deze stad.

Over Muziek als Medicijn

Vanaf zijn vierde jaar levert Jhilani een dagelijkse strijd tegen Sikkelcelanemie en besloot zijn worsteling met zijn ziekte en de frustraties, teleurstellingen, hoop en liefde tijdens zijn ziekteproces, op papier te zetten.

Deze creatieve muzikale uitlaatklep bleek effectief bij de emotionele en fysieke uitdagingen waarmee Jhilani werd geconfronteerd. Naast de liefde voor zijn kinderen, is Muziek zijn medicijn. Als gitaardocent en als jeugdhulpverlener heeft Jhilani zijn muziek, als medicijn, ingezet bij zijn begeleiding in contact met de jongeren.

In Muziek als medicijn, neemt Jhilani ons mee op zijn reis. Een reis die tussen A en B wat kronkelig is en wat langer duurt voordat de eindbestemming bereikt is maar alsnog kan genieten van de dingen die je onderweg tegenkomt.

Met zijn open en directe manier van schrijven is zijn muziek voor iedereen herkenbaar. Hij draait er niet omheen. Met zijn kwetsbare teksten en oprechte emoties die hij vertaald naar laidback songs met een Nederpopsound waar soul een grote rol speelt, stap je aan het einde van de show met een positief gevoel het theater uit.

“Uit welke emotie of uit welke genre muziek komt, muziek heeft altijd een positief effect op je gemoedstoestand.”

Voorstelling

Muziek als Medicijn

Programma voor 2023-2024

Muziek als Medicijn

Jhilani Wijsman in het theater

De voorstellingen van Jhilani Wijsman zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: PR Jhilani Wijsman

Speellijst Jhilani Wijsman – Muziek als Medicijn

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie