Genesis Project in het theater

Genesis Project

Dit seizoen in het theater

Over Genesis Project

Genesis Project is opgericht door Ebert Zwart in 1999. In eerste instantie was de bedoeling om eenmalig een reeks concerten te verzorgen waarbij The Lamb lies down on Broadway werd uitgevoerd. Echter zodra de band een website hadden kreeg Genesis Project een verzoek uit onverwachte hoek: of ze de primair wilden doen in de Spirit of 66 in Verviers, dé progtempel van België. Al snel bleek dat het publiek zowel in binnen- als buitenland erg enthousiast was en daarom besloot de band door te gaan en ook andere Genesis Shows uit te voeren.

Van 2001 tot 2010 speelde Genesis Project diverse best-of shows met werk uit de 70-er jaren. De bekendheid groeide en binnen enkele jaren was Genesis Project volledig geaccepteerd als Genesis tributeband en speelden ze voor goed verkochte zalen.

Bij hun 10 jarig bestaan werd besloten om The Lamb lies down in Broadway nogmaals te gaan uitvoeren. Deze show werd in 2010 en 2011 opgevoerd, gevolgd in 2012 tot 2014 door de Seconds Out show. Na een rustigere periode waarin af en toe een concert werd gegeven werd op verzoek in 2019 wederom de Seconds Out show uit de kast gehaald.

Door Corona kwam de boel krakend tot stilstand. Maar het heeft ook iets moois opgeleverd. In 2021 komt Genesis Project bij George Visser Productions in het aanbod. De Seconds Out voorstelling in het theater! Dat is goed nieuws voor de vele Genesis fans die een dagje ouder worden en het fysiek niet meer zo goed aankunnen om een hele avond in een popzaal te staan.

Over ‘Seconds Out’ live in het theater

Voorstelling

‘Seconds Out’ live in het theater

Socials

De Nederlandse band Genesis Project speelt het gehele legendarische live album Seconds Out nu in het theater! Dit is het epos van de creatiefste periode van Genesis, de periode van Peter Gabriel als leadzanger, maar ook die van de eerste twee albums waarop Phil Collins de vocalen zeer verrassend overnam.

Wat je kunt verwachten is dat Genesis Project – in hun 20-jarig bestaan – dit album met groot enthousiasme neer zet.

Compleet met twee drummers is dit een strakke eigentijdse show, die zelfs de echte Genesis liefhebber zeker niet zal teleurstellen. Vette keyboards en bass pedals, loepzuiver gitaarwerk, Gabrielleske zang en bombastische drums staan garant voor de authentieke sound! Deze band is dan ook veel meer dan een tributeband en neemt je helemaal mee in de wereld van de intelligente rock van Genesis. Sluit je ogen en je hoort en voelt Genesis. Heb je je ogen open dan ervaar je de muziek gehuld in een prachtige lichtshow en met verrassende visuals.

Genesis Project in het theater

De voorstellingen van Genesis Project zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: PR Genesis Project

Speellijst Genesis Project

Juni 2024
  20:15 za. 15 juni Cool kunst en cultuur Grote Zaal Heerhugowaard 072-5347662