De Rode Sneakers in het theater

De Rode Sneakers (6+)

Dit seizoen in het theater

Over Merel van Eldik

Op 13 september 1996 werd Merel geboren in Nijmegen en getogen in een klein dorpje in de Betuwe. Ze komt uit een warm gezin waar muziek altijd de boventoon voerde. Op 7-jarige leeftijd is Merel begonnen met zingen bij een kinderkoor in de buurt. Sindsdien is zingen altijd haar grootste passie gebleven.

Ze ging al snel fanatiek van start en werkte al op jonge leeftijd mee aan verschillende projecten. Toen ze 9 jaar oud was zong ze samen met zangeres Do in het tv programma Zingen met sterren. Niet veel later had Merel een plek in het Kinderen voor Kinderen koor bemachtigt en zong ze haar eigen solo lied. Daarna volgden het spelen in de musical Joseph, waarmee ze destijds heel oost-Nederland doorreisde. Ze mocht nog een extra seizoen mocht spelen in het Beatrix Theater in Utrecht. Hier bloeide haar liefde voor theater op.

De prachtige zalen en de intieme sfeer hebben haar altijd doen verwonderen. Het was een voorrecht dat ze dit als jong meisje al mocht meemaken. Na Joseph deed Merel samen met twee vriendinnen uit de musical mee aan het Junior Songfestival. Met hun eigen liedje You tell me behaalde ze in 2010 de vijfde plaats.

In 2018 is ze afgestudeerd met haar Bachelor zang aan de Popacademie van het ArtEZ Conservatorium. Dit deed ze op geheel eigen wijze waarbij haar liefde voor theater toch weer de kop opstak. In een prachtig kasteel speelde ze haar eigen voorstelling De Rode Sneakers waarmee ze in 2022 haar debuut maakte in het theater.

Voor De Rode Sneakers is Merel een samenwerking aangegaan met Rosa van der Vijver (bekend onder de naam De zandprinses), die met haar zandtekeningen een perfecte visuele invulling aan de voorstelling geeft. Rosa heeft vele mooie projecten op haar naam staan zo deed ze o.a. meerdere malen mee aan Kerst met de zandtovenaar en stond ze met de Christmas show in de Ziggodome.

Over De Rode Sneakers (6+)

Voorstelling

De Rode Sneakers (6+)

“Een unieke, sprookjesachtige en muzikale luistervoorstelling in beeld gebracht door de magische zandtekeningen van de bekende ‘zandprinses’, Rosa van der Vijver.”

Als Anne na lange tijd weer eens bij haar oma op bezoek gaat, leest oma haar voor uit het grote sprookjesboek. Het sprookje dat ze lezen gaat over Karen. Wat voor Anne lijkt op een kinderachtig sprookje geeft onverwachts een nieuwe kijk op alles om haar heen. Hebben haar nieuwe vriendinnen wel het beste met haar voor? Is Anne wel net zo belangrijk voor hen als zij voor haar zijn? Of staat vriendschap toch niet op de eerste plek?

De Rode Sneakers is een eigentijdse bewerking van het Andersen sprookje De Rode Schoentjes. Met De Rode Sneakers wil Merel haar ‘jonge’ publiek, in deze hectische en drukke maatschappij van nu, laten stil staan en ze laten realiseren wat er nou echt belangrijk is. Dit alles op een luchtige, speelse en sierlijke wijze. Een hartverwarmende voorstelling boordevol betoverende liedjes, adembenemende zandtekeningen en een spannend verhaal voor jong en oud!

Bedacht en geschreven door Merel van Eldik in samenwerking met de live geschilderde zandtekeningen van de Zandprinses Rosa van den Vijver. Zij geven je het gevoel alsof je middenin het sprookje zit. Een hartverwarmende voorstelling boordevol betoverende liedjes, adembenemende zandtekeningen en een spannend verhaal voor jong en oud!

De Rode Sneakers (6+) in het theater

De voorstellingen van Merel van Eldik zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Rosa van der Vijver

Een oud sprookje in een nieuwe jas | De Rode Sneakers (6+)

Speellijst Merel van Eldik – De Rode Sneakers (6+)

Mei 2024
M 14:00 wo. 01 mei Posthuis Theater Heerenveen 0513-619494