Teun Toebes in het theater

Teun Toebes

Dit seizoen niet in het theater

Over Teun Toebes

Teun Toebes is een 24-jarige zorgvernieuwer die op missie is om de wereld van mensen met dementie te verbeteren. Teun is kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis, waarom? Omdat als afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie weet hij dat het leven een nachtmerrie kan zijn als het hoofd en lichaam vergeten contact te maken en hij vindt dat iedereen recht heeft op een mooie, gelijkwaardige en inclusieve samenleving en deze niet van je afgepakt mag worden door een enkele diagnose.

Door nu op te komen voor degene die hiermee moeten leven, hoopt hij de toekomst op een positieve manier te veranderen, want de kans dat dit ook over jouw toekomst gaat is 1 op 5. Hoe? Door anders te kijken! ‘Alleen als wij anders naar mensen met dementie gaan kijken zal de toekomst kunnen veranderen, alleen dan kan het inktzwarte stigma plaatsmaken voor hoop. Want alleen als wij de mens blijven zien, zal hij nooit verdwijnen.

Naar aanleiding van het grote succes van zijn boek, VerpleegThuis, waarmee hij op 1 debuteerde in de bestsellerlijst en er ruim 50.000 verkocht in de eerste drie weken, breidt Teun Toebes zijn missie uit naar de theaters van Nederland.

#HUMANFOREVER

Over VerpleegThuis

Voorstelling

VerpleegThuis

Teun wil juist nu ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verpleeghuis. Om dit doel te bereiken gaat hij ver, heel ver. Meer dan een jaar geleden besloot hij zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis in Utrecht.

In het verpleeghuis krijgt hij antwoorden op vragen zoals “Hoe je onderdeel kan uitmaken van elkaars wereld met dementie?” en “hoe wil hij later zelf zijn leven inrichten als het zover is?”. Zoals Teun het zelf zegt: “Nu is het een verpleeghuis maar we moeten het een verpleegTHUIS maken”.

In het verlengde van zijn boek zal Teun alle bezoekers op een aangrijpende en ontwapende manier een nieuw mensbeeld schetsen van mensen met dementie. Als je anders gaat kijken zal niks meer hetzelfde zijn. Mensen met dementie blijven namelijk net als jij en ik, mens voor altijd! #HumanForever. 

Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes zal hij de toeschouwers op een bevlogen meenemen in een wereld die zij dachten te kennen, maar nooit eerder zo zagen.

De show zal interactief zijn omdat het grote doel is dat de mensen geholpen moeten worden bij het Nieuwe Denken, dit zal vanzelfsprekend tot mooie, verrassende en hilarische gesprekken leiden. De grote Waarom-vraag maakt bestaande situaties ineens heel anders.

VerpleegThuis Live is niet alleen de meest ontwapenende show die je gaat zien, het is een lifechanger; de kans dat de show over jouw toekomst gaat is één op vijf.

Teun Toebes in het theater

De voorstellingen van Teun Toebes zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: PR Teun Toebes

Speellijst Teun Toebes – VerpleegThuis

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie