Sara Leemans in het theater

Sara Leemans

Dit seizoen niet in het theater

Over Sara Leemans

Sara is zangeres en theatermaker. Ze experimenteert graag met nieuwe vormen van theater. Met een muziektheatervoorstelling op Oerol bijvoorbeeld. Maar ook als soliste in moderne opera’s én als nieuwe maker bij het talentenprogramma van het Nederlands Kamerkoor. Op dit moment is ze te zien met haar theaterconcert Vanavond bij jou?, waarin ze vertelt en zingt over haar zoektocht naar liefde. Met poëtische verhalen over kwetsbaarheid, rouw, relaties en familie.

Het eerste liedje dat ze voor publiek zong heette Schanulleke, voor de verjaardag van haar oma. Ze ging staan… en zong – zomaar. Tussen haar ooms en tantes zag ze de twinkelende ogen van haar vader. Toch was er zoveel te ontdekken dat ze niet meteen dacht aan een carrière als zangeres.

Sara speelde in moderne opera’s en trad op met verschillende ensembles. Ook werkte ze samen met andere kunstdisciplines. Zo stond ze op Oerol met de muziektheatervoorstelling Puwawau van singer-songwriter Chantal Acda. Verder voerde ze samen met andere zangeressen het aangrijpende stuk Elegy van kunstenares Gabrielle Goliath uit in onder andere het Bimhuis. Ondertussen schreef ze haar eigen songs.

Op een zonnige dag liep ze het Arts Center van Herman van Veen in Soest binnen en zong in een voorstelling die hij had geschreven. Door die ontmoeting kreeg ze de kans zichzelf verder als theatermaker te ontwikkelen in zijn eigen theater De Kapschuur. Ze speelde er verschillende voorstellingen, waaronder de sprookjes Gebroken glas en Benjamin de Beer.

Tijdens de eerste coronagolf pakte ze haar eigen songs weer op en speelde huiskamervoorstellingen. Ze liet haar werk aan Herman horen en hij was enthousiast. Hij regisseerde en langzaam groeide de voorstelling uit tot het avondvullende programma waarmee Sara nu in de theaters staat: Vanavond bij jou?

Voorstelling

Vanavond bij jou?

Over Vanavond bij jou?

Is er maar één ware? En wat als jouw ware andere toekomstplannen blijkt te hebben?

Zangeres Sara Leemans kijkt in haar voorstelling ‘Vanavond bij jou?’ terug op haar avontuurlijke liefdesleven, droomt over verre reizen en onbekende landen. In dit openhartige theaterconcert zingt en vertelt Sara over haar zoektocht naar liefde. Met poëtische verhalen over kwetsbaarheid, rouw, relaties en familie. Over je blijven verwonderen en de kunst van het blozen. Een krachtige coming of age van een jonge vrouw. Waarin iedereen die ooit weleens verliefd was, zich moeiteloos zal herkennen.

De voorstelling daagt uit, prikkelt, streelt, maakt aan het lachen en doet soms pijn. ‘Vanavond bij jou?’ is klein en intiem, maar ook groots, sterk en hoopvol.Sara combineert in haar voorstellingen graag verschillende vormen van theater. Dit deed ze onder andere met een muziektheatervoorstelling op Oerol, als soliste in moderne opera’s en als theatermaker bij het talentenprogramma van het Nederlands Kamerkoor.

Regie: Herman van Veen.

Sara Leemans in het theater

De voorstellingen van Sara Leemans zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Caroline Sikkenk (Photoline)

Speellijst Sara Leemans – Vanavond bij jou?

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie