Eva de Roovere in het theater

Eva de Roovere

Dit seizoen niet in het theater

Over Eva de Roovere

Eva De Roovere is bekend van de folkrockgroep Kadril, van Oblomow en van Kleine Blote Liedjes, maar vooral van haar solowerk: haar debuutalbum De jager, daarna volgt Over & weer, een derde cd Mijn huis en Viert, een album dat samenloopt met de dichtbundel Positron.

Haar muziek krijgt platina en triple gouden awards en ze staat met Diggy Dex op 1 in de Nederlandse hitlijsten met Slaap lekker, zijn remix van Fantastig toch. Ondertussen heeft ze een boek vol brieven geschreven, drie Engelstalige albums uitgebracht en kwam in 2019 haar folkalbum La Loba uit. De coronapandemie bracht Hier en Nu, het nieuwste album, vol onvervalste Nederlandstalige popsongs. Eva toert solo of met band, met eigen werk en met verschillende projecten, door België en Nederland.

Over In Vierklank

Eva De Roovere… In Vierklank

Met Ewout Pierreux (toetsen), Toon Van Dionant (drums) en Boris Schmidt (bas), die hun sporen verdienden bij onder meer Toots Thielemans, Philip Catherine, Jef Neve, Melanie De Biasio, Tutu Puoane, Robin Verheyen, Brussels Jazz Orchestra e.a.

De ontmoeting met deze drie muzikanten duwt Eva’s muziek in een avontuurlijke richting die elke avond opnieuw inspireert. Haar sterke Nederlandstalige popsongs kunnen het aan om gekneed te worden naar iets wat is gestoeld op spelen in het moment. Noten en ritmes beginnen een nieuw leven te leiden. Hierdoor zal het voor zowel artiest als luisteraar telkens fris klinken: muziek die voor iedereen keer op keer te herontdekken valt.

De harmonische rijkdom van een vierklank weerspiegelt de speelsheid en de interactie van dit viertal.

Voorstelling

Eva de Roovere in Vierklank

Eerdere programma’s

  • Overal kom ik thuis
  • Hier en Nu

Eva de Roovere in het theater

De voorstellingen van Eva de Roovere zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Guy Kokken

Speellijst Eva de Roovere – In Vierklank

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie