2023, het jaar met veel hoogtepunten voor theater

2023, het jaar met veel hoogtepunten voor theater

Ons jaar in overzicht

Wij kunnen nog niet helemaal geloven dat 2023 bijna ten einde is. Misschien is dit het gevolg dat wij gevoelsmatig de zomer hebben overgeslagen terwijl wij in september nog konden genieten van strandweer. Of misschien kwam het doordat de vorige jaren opeens ook zo snel voorbij waren. We weten het niet, maar een ding wat we wel weten: voor theater was het een mooi jaar. In 2023 hebben we mooie stappen gemaakt met George Visser Productions. Met jou willen wij in dit artikel graag nog een keer terugblikken op afgelopen jaar.

Eerste jaar zonder restricties

Laten we als eerste beginnen met het feit dat dit jaar het eerste jaar was sinds 2019 dat het theater weer door kon gaan zoals vanouds. Ja, je leest het goed. Alhoewel in 2022 de maatregelen in het begin van het jaar werd afgeschaft, waren de eerste maanden nog onzeker. De lockdowns, gesloten theaters en laten wij eerlijk zijn, de nasleep daarvan waren nog voelbaar in de theaterwereld.

Nou zeggen we niet dat er anno 2023 geen dingen zijn veranderd in het theater. Zo koopt het publiek vaak nog last minute een kaartje voor voorstellingen en zien wij dat steeds meer influencers hun liefde voor het theater hebben ontdekt – beiden trends waarvan wij geloven dat de afgelopen jaren invloed op hebben gehad.

Hoe druk het afgelopen jaar ook was, wij zijn er toch ontzettend blij mee dat we weer mochten doen waar wij gelukkig van worden: voorstellingen boeken, artiesten ontdekken, producties ondersteunen en natuurlijk het theater bezoeken.

Nieuwe website

Net zoals wij niet geloven dat het alweer bijna 2024 is, geloven wij inmiddels niet meer dat een belangrijk onderdeel binnen George Visser Productions tot begin dit jaar anders was. Degenen die ons afgelopen jaar een beetje hebben gevolgd, weten waar wij het over hebben. Als je het niet weet, is het natuurlijk ook niet erg. Wij hebben het namelijk over de website.

Kan jij je het nog herinneren? Tot 30 januari 2023 zag onze oude website er namelijk heel anders uit. Dit jaar was het tijd voor verandering, zeker nadat een van onze artiesten de grap had gemaakt of onze oude website ironisch was bedoelt. Zo hebben we dit jaar eindelijk onze prachtige nieuwe website gelanceerd. Wat een mijlpaal was dat zeg!

Nieuwe collega

Niet alleen is onze website geüpdatet, ook het team kreeg een update; namelijk in de vorm van een nieuwe collega. Philip van Vuuren is in september van dit jaar bij ons aan de slag gegaan als Boeker en Productiebegeleider. Inmiddels is hij al een belangrijk deel van het ons team:

“Ik kijk het meeste uit naar het maken van connecties, het vertegenwoordigen van onze artiesten en het aangaan van samenwerkingen met theaters om zo gezamenlijk mooie theatertournees neer te zetten”Philip van Vuuren

2023 in het theater

Dit jaar hebben wij weer een theaterseizoen mogen afsluiten en een nieuwe mogen openen. Dit seizoen werd natuurlijk groots ingehuldigd met onze jaarlijkse seizoenspresentatie, gepresenteerd door Aron Elstak.

Daarnaast hebben wij nieuwe gezichten mogen verwelkomen in het theater, zoals Richard de Leth en Gershwin Bonevacia. Oude bekenden hebben wij weer mogen ontvangen, zo heeft Berget Lewis bijvoorbeeld na 10 jaar een eigen CD uitgebracht waarmee zij is gaan touren. Ook van artiesten die dit jaar in reprise gingen hebben wij dit jaar genoten, zoals de voorstellingen van Annick Boer en Jandino. Dan als laatste ook niet te vergeten de producties die dit jaar tot grotere hoogtes zijn getild, zoals de voorstelling Disclaimer van de Blauwe Vinkjes die dit seizoen maar liefst 136 (!) is geboekt. 

Een ander hoogtepunt dit jaar was natuurlijk een uitverkocht Ahoy voor Fred & Friends. Vorig jaar was de eerste, langverwachte, editie. Dit jaar heeft Fred van Leer bewezen dat dit spektakel wel eens een hele lange adem kan hebben.

Daarnaast ging Boni – de Musical dit jaar in productie. De musical over de Surinaamse verzetsheld ging in november in première. Het publiek en de pers zijn onder de indruk van deze musical en dat laat zien hoe hard eraan gewerkt is.

Al met al zijn wij ontzettend trots op de prachtige producties die wij dit jaar hebben mogen vertegenwoordigen. Als het zo doorgaat, hebben wij goede hoop voor 2024!

George Visser Productions in 2024

Natuurlijk kijken wij ontzettend uit naar de tweede helft van het theaterseizoen. We weten al dat voorstellingen zoals MOMENTUM van Guido Weijers en Moordballades van Flip Noorman in het verschiet liggen, maar wij werken ook al hard om het volgende seizoen net zo mooi te maken (of misschien wel mooier – neem vooral contact met ons op om voorstellingen in te plannen voor jouw theater).

Maar wat wij vooral ook hopen is dat 2024 een jaar wordt van prachtige samenwerkingen met bekende en nieuwe artiesten en theaters. Houdt ons daarom in 2024 in de gaten voor de mooiste theatervoorstellingen.  

Als laatste wensen iedereen een fijn 2024 en een mooi jaar in het theater!

Kunnen we in 2024 wat voor jou betekenen?

Ben jij bijvoorbeeld artiest die op zoek is naar een impresariaat of werk jij bij een theater als programmeur? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Foto: Foto: Mieke van der Raay, Edland Man, Renzo Gerritsen, Anne van Zantwijk, SetVexy, Roy en Annemiek Beusker

Op zoek naar een impresariaat? Neem contact met ons op.