De meest bezochte voorstellingen

De meest bezochte voorstellingen van dit seizoen

4 artiesten ontvangen VVTP awards

Als theaterartiest is het een van de mooiste dingen om te bereiken als de voorstellingen door een groot publiek worden gezien, gehoord en vooral begrepen. Dit bereiken in welke capaciteit dan ook, is iets om ontzettend trots op te zijn. Met deze gedachte heeft de VVTP een aantal awards het leven in geblazen om de voorstellingen die meer dan 25.000 tickets verkopen even extra te vieren. Dit seizoen kunnen we daarom met trots aankondigen dat vier van onze artiesten deze award hebben ontvangen. 

Awards voor populaire voorstellingen

Elk jaar overhandigt de Vereniging voor Vrije Theater Producenten, oftewel VVTP, awards uit aan verschillende voorstellingen die veel bezoek trekt. Deze awards zijn onderverdeeld in drie verschillende categorieën: de Gouden (25.000 verkochte tickets), Platina (50.000 verkochte tickets) en Diamanten (100.000 verkochte tickets) Ticket Award.

De meest bezochte voorstellingen van George Visser Productions

Dit seizoen hebben de voorstellingen van The Analogues, Jandino, Nienke Plas en Omdenken de Platina Ticket Award ontvangen. Guido Weijers heeft de Gouden Ticket Award bemachtigd. Wellicht zijn we bevooroordeeld, maar wij durven met zekerheid te zeggen dat deze vier theaterproducties het dubbel en dwars hebben verdiend.

  • The Analogues met Hello Goodbye

The Analogues behaalden de afgelopen jaren grote successen in binnen- en buitenland met uitvoeringen van de studio-albums die The Beatles wel opnamen, maar zelf nooit live uitvoerden.

Met hun tour Hello Goodbye stelden ze zichzelf de lastige opdracht om uit de zes iconisch albums een selectie van hoogtepunten te distilleren: “Dat ging niet zonder slag of stoot,” zegt musical director Bart van Poppel. “Wij spelen nu al een jaar of zeven al die geweldige nummers van The Beatles, maar we zijn zelf ook nog steeds diehard fans. Met nogal sterke opinies over wat nou écht de sterkste nummers zijn. Met de lijst die we nu hebben ben ík in ieder geval heel tevreden.”

Het blijkt ook dat de fans van The Analogues heel tevreden zijn. De band wist voor deze tour meer dan 50.000 tickets te verkopen en sleepte daardoor de Platina Ticket Award binnen.

Tip: wij bezoeken natuurlijk ook met enige regelmaat voorstellingen, onze ervaringen delen we op onze website en op social media.

  • Jandino met Judeska Airlines

Naast The Analogues, was het ook aan Jandino om de Platina Ticket Award te mogen ontvangen. Met zijn theatershow Judeska Airlines heeft hij ontzettend veel theaters op stelten gezet en wist hij meer dan 50.000 mensen te vermaken.

Het publiek kon weer huilen van het lachen met Judeska’s nieuwste avontuur als stewardess – tot haar teleurstelling wel grondstewardess.

Op onze social media is het moment te zien dat Jandino de award overhandigd krijgt door onze directeur George Visser – geheel in de stijl van Judeska: “Jij (George Visser) en jouw vrouw (Sheela Visser-Soebhag) waren de enige die geloofden en nu staan wij hier met 50.000 verkochte kaartjes. Dit is niet alleen van mij, maar van ons allemaal.”

  • Guido Weijers met MOMENTUM

Vervolgens was het moment daar voor cabaretier Guido Weijers, die sinds januari weer op het podium staat na zijn sabbatical van een jaar. Dit keer met zijn voorstelling MOMENTUM. Des te meer indrukwekkend dat hij in minder dan een half jaar tijd de Gouden Ticket Award wist te bemachtigen.

MOMENTUM is de zesde reguliere theatershow van Guido Weijers en is pure, rauwe stand-up: één man, één microfoon en kakelverse verhalen en grappen. Op deze interactieve avond neemt de fremdkörper van het cabaret je mee in een reis door de tijd. De cabaretier overrompelt je met een tornado van humor en filosofie.

Zijn 25.000 bezoekers bedankte hij na een van zijn voorstellingen in Groningen. Voor wie er niet bij was, is zijn dankwoord te bekijken op zijn Instagram. 

  • Nienke Plas met Postnatale Expressie

Ook mochten wij de Platina Ticket Award overhandigen aan welgeliefde internetpersoonlijkheid, Nienke Plas, die de voorstelling Postnatale Expressie speelde: Nienke Plas bewandelt een bijzonder pad. Eerst was zij een kind, nu heeft zij kinderen en uiteindelijk zal ze later een huwelijksfeest vieren. Spijt van deze route?  Ach “never look back” tenzij je wilt leven en het doel van een achteruitkijk spiegel begrijpt.

Onze eigen Karin Ligeon-Lodik mocht de award overhandigen op het podium van de Kleine Komedie. Dit deed ze door de zaal even terug te nemen naar 2018. In dat jaar zag ze dankzij een vriendin van haar een filmpje van Nienke Plas. Dit was de bevestiging die Karin nodig had: deze vrouw moet het theater in!

Met 50.000 bezoekers voor haar voorstelling Postnatale Expressie bewijst Nienke Plas dat zij het juiste pad bewandeld heeft.

  • Omdenken met Zoals verwacht loopt alles anders

Op de valreep van dit seizoen tikte Omdenken als laatste de 50.000 bezoekers aan. Met de voorstelling Zoals verwacht loopt alles anders helpt Berthold Gunster samen met zijn zoon en theaterband menige Nederlander om te gaan met het anders lopen van het leven.

Heel veel dingen lopen namelijk vaak anders dan we hadden verwacht óf hadden gewild. Aangezien het is soms best lastig om met deze teleurstelling om te gaan, heeft Omdenken daar een levenswijze omheen bedacht – namelijk het Omdenken van problemen. Volstrekt logisch dus dat deze voorstelling zo veel belangstelling trekt, want wie wil nou niet beter leren met problemen om te gaan?

Wil je deze (en meer) artiesten in het theater zien?

Dat kan! Bekijk onze voorstellingen om te zien waarmee The Analogues, Jandino, Guido Weijers, Nienke Plas en Omdenken in het theater te zien zijn. Als je dan toch op deze pagina bent, raden we ook gelijk aan om een blik te werpen op voorstellingen van onze overige artiesten. Wie weet is jouw volgende theaterbezoek wel aan een van de meest bezochte voorstellingen van het nieuwste seizoen.  

Ben je opzoek naar een impresariaat?

Ben je een artiest of theater en denk je dat wij jou kunnen helpen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij samen wat we voor jou kunnen betekenen.

Foto: Going Places Management

Op zoek naar een impresariaat? Neem contact met ons op.