Na 2 jaar stromen theaters eindelijk weer vol

Update

Na 2 jaar stromen theaters eindelijk weer vol

Mensen durven weer te genieten van het theater, dat blijkt uit de cijfers van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. De kaartverkoop van menig theater is eindelijk weer aan het stijgen en dat merken wij ook.

Huiverige start voor theaters

Sinds 25 februari mogen we weer massaal naar het theater, maar dat betekende helaas niet dat de zalen gevuld waren. De eerste maanden na de versoepelingen verliep bij meerdere theaters de kaartverkoop nog stroef. In een artikel van de NU werd bijvoorbeeld beschreven dat theaters maar voor 60 à 65 procent waren gevuld.

De updates die wij ontvingen met betrekking tot de kaartverkoopstand zagen er ook niet al te rooskleurig uit. Het leek een trend te zijn om last-minute kaartjes te kopen. Het was ons duidelijk dat het publiek huiverig was om het theater te bezoeken.

Goede hoop

Dat het publiek geïnspireerd moet worden om naar het theater te gaan, is niet meer dan logisch. Na twee jaar anticiperen op veranderende maatregelen, heeft het publiek geleerd om minder of kort van te voren kaartjes te kopen.

Gelukkig lijkt daar sinds kort verandering in zijn gekomen. Zo schrijft Entertainment Business dat 11% van de theaters een toename zien in de kaartverkoop in vergelijking met de periode voor Corona. Meer dan 60% merkt nog steeds een lichte daling, maar ook dit lijkt te verminderen.

Ook wij merken dat het publiek steeds meer vertrouwen heeft om kaartjes te kopen. Zo is de tour voor de nieuwe voorstelling En Route van Fred van Leer bijna uitverkocht (de tour is helaas geannuleerd), maar ook kleinkunstvoorstellingen van artiesten zoals Flip Noorman en debuterende artiesten zoals Teun Toebes lopen op in de kaartverkoop.

Deze ontwikkeling geeft ons goede hoop voor aankomend seizoen. We hebben een prachtig aanbod aan voorstellingen in het gareel staan voor 2022 / 2023; dat verdient natuurlijk om gezien te worden!

Contact met ons?

Ben je een artiest op zoek naar een impresariaat of plan je voorstellingen voor een theater en ben je benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via info@gvrpoductions.nl

Wil je na het lezen van dit artikel de groei van het theater ondersteunen? Bekijk dan de speellijsten van onze artiesten en bezoek een voorstelling in een theater bij jou in de buurt – kaartjes zijn te koop via het theater naar keuze. Veel plezier!

Op zoek naar een impresariaat? Neem contact met ons op.