Berget Lewis in het theater

Berget Lewis

Dit seizoen niet in het theater

Over Berget Lewis

Berget Lewis komt uit een zeer muzikaal gezin. Samen met haar vijf broers en zussen waren zó muzikaal, dat ze zichzelf The Jackson 6 noemden. Niet raar, want de muziek van Michael Jackson werd, naast heel veel gospelmuziek, 24/7 gedraaid. Het was dan ook onvermijdelijk dat iedereen later iets in de muziek zou gaan doen. En zeer waarschijnlijk dat één van de zes een grote ster zou worden. Precies dat gebeurde, want Berget Lewis, de zangeres over wie we het hier hebben, is een van ‘s lands grootste diva’s.

Ze begon bescheiden, als achtergrondzangeres van hartsvriendin Trijntje’s Total Touch en daarna van Funky Stuff, de band van Candy Dulfer. In 1998 richtte ze haar eigen formatie op, Berget Lewis Gospel Train. Gospel is voor Berget essentieel. Als vijftienjarige toerde ze met het kerkkoor waar ze in zat al door Amerika. In alles, haar carrière, haar muziek en haar privéleven draagt ze het geloof met zich mee en de gospel- en soulmuziek vormt de basis van haar muzikale weg. Die weg bracht haar zo veel hoogtepunten. Bijvoorbeeld haar grote doorbraak toen ze samen met Edwin Evers het programma Just the two of us won. Maar ook de hoofdrol in de musical Dreamgirls speelde en Maria was in the Passion. Internationaal timmerde ze stevig aan de weg. Ze deelde het podium met internationale artiesten als Van Morrison, Dave Stewart, David Foster en Maceo Parker.

Naast haar twee  soloalbums heeft Berget ook een aantal keer solo-theatertours verzorgd. Ze werd gekroond tot  beste zangeres van Nederland en blies iedereen omver tijdens haar deelname aan The X Factor in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2014 maakt Berget deel uit van de zeer succesvolle formatie Ladies of Soul samen met Candy Dulfer, Edsilia Rombley en Glennis Grace.

Ze schrijft, componeert en zingt de muziek die ze wil zingen, songs die rechtstreeks uit haar hart komen, muziek die laat horen waar zangeres, performer en songschrijver Berget Lewis voor staat!

Over We Are One / Celebrate Tina

Voorstelling

WE ARE ONE – Celebrating Tina

BERGET LEWIS KOMT MET EEN UNIEK THEATERCONCERT!

Zangeres Berget Lewis komt binnenkort met een uniek theaterconcert waarin zij zowel eigen nummers als covers van haar inspiratiebron Tina Turner zal spelen.

WE ARE ONE

Na bijna 10 jaar brengt Berget Lewis eindelijk weer eigen muziek uit. Berget heeft tijdens de pandemie genoeg tijd gehad om het een en ander van zich af te schrijven. Daar is het album prachtige album ”WE ARE ONE” uit voortgekomen. WE ARE ONE gaat over de toestand in de wereld, de liefde,  maar ook hoe Berget in haar kracht is komen te staan. Zij heeft zich voornamelijk laten inspireren door haar grote idool en powervrouw Tina Turner!

CELEBRATE TINA

Die avond zal Berget met haar liveband een aantal van haar nieuwe liedjes ten gehore brengen in combinatie met de tijdloze liedjes van Tina Turner, als ode aan the Queen of Rock! Een echte feel good avond.

Berget Lewis in het theater

Berget Lewis speelt dit seizoen in het theater, de voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: PR Berget Lewis

Speellijst Berget Lewis – We Are One / Celebrate Tina

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie