Clifton Braam in het theater

Clifton Braam

Dit seizoen niet in het theater

Biografie Clifton Braam

Clifton Braam werd geboren in Paramaribo en is de zoon van Harold Braam, een van de bekendste moppentappers die Suriname ooit heeft gekend. Zelf werkt Clifton al ruim 30 jaar bij de radio en tv.

Zo is hij op 9-jarige leeftijd begonnen met een rol in de bekende Surinaamse TV film “Kon Hesi Baka, naar het gelijknamige jeugdboek dat in 1977 de Gouden Griffel won. Verder heeft hij met de cabaretgroep “1en1is3” meer dan 75 tv-series gemaakt, waarbij niet alleen werd geacteerd maar ook geschreven en geregisseerd. Door deze serie ontstond populariteit en bekendheid in Suriname, maar ook in Nederland.

Verder presenteert hij Kaseko in Concert en ook zijn eigen stand-up comedy shows.

Over Surinaamse Oudejaarsconference

Clifton zal de stoute schoenen aandoen om niet meer volgens Surinaamse tradities op de hoek van de straat, of in familieverband of tijdens de jaarlijkse kerkbijeenkomsten het afgelopen jaar te bespreken, maar nu op het toneel. “Hij durft” zal een veelgehoorde reactie zijn, maar het is tijd dat we op een andere manier de meest opvallende en spraakmakende zaken op een rijtje zetten.

De Surinaamse gemeenschap maakt vanaf het begin van het jaar interessante zaken mee die aan het eind van het jaar vaak zijn vergeten. In deze “Konmakandra” (samenkomst) zal Clifton al deze gebeurtenissen met de ‘Cliftonsaus’ weer actueel maken. Met als hoogtepunt, de benoeming van de man en vrouw van het jaar volgens ‘de geheime jury’.

Met deze oudejaarsconference heeft Suriname dan behalve de pagara estafette en owruyari wasi een oudejaarstraditie erbij.

Voorstelling

Surinaamse Oudejaarsconference

Clifton Braam in het theater

De voorstellingen van Clifton Braam zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Jerrel B Photography

Speellijst Clifton Braam – Surinaamse Oudejaarsconference

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie